Alle kan være med, når der er seje tricks og cool finter på asfalten den 26. maj 2018. Danmarks største gadefodboldturnering, Danish Street Cup, kommer til Slagelse 26. maj. Her får unge piger og drenge mulighed for vise deres seje tricks og cool finter med fodbold på asfalten, og der vil være masser af street kultur med forskellige gadeaktiviteter som en del af Gadeidrættens dag.

Foto: Peter Drastrup DGI

De bedste hold kvalificerer sig til DM-finalen i København 18. august, hvor der dystes om at blive Danmarks bedste street fodboldhold. “Danish Street Cup er et af sommerens højdepunkter for unge boldtalenter og et brag af en event med masser af god stemning. I street soccer er der nemlig en rigtig god tradition for at vise det nyeste nye og lære af hinanden, ” siger Lasse Russotti, der er projektleder i DGI Gadeidræt.

Kig på eller vær med som spiller.
Danish Street Cup er for alle nysgerrige sjæle. Om man vil kigge på fra sidelinjen og skabe god stemning eller være med som spiller – alle er velkomne. Nye som garvede street spillere, kan alle stille med et hold og være med på Nytorv i Slagelse kl. 10.00 til 14.00 for at dyste om kvalifikation til DM.

“Street soccer både tiltrækker unge fra de traditionelle idrætsforeninger og unge fra mere uformelle miljøer. Unge som tænder på den fleksible, uregulerede og især den artistiske leg med bolden på gaden,” siger Lasse Russotti, projektleder i DGI Gadeidræt.

Danish Street Cup afholdes af Ungdomsringen i samarbejde med DGI. Unge fra lokalområdet har mulighed for at indgå i et event crew, hvor de er med til at sætte deres eget præg på dagen med f.eks. DSC er en del af Gadeidrættens dag i Slagelse, så der er fuldt knald på aktiviteterne. Mange er gratis, men man skal huske at melde sit hold til via dgi.dk/danishstreetcup

Kvalificerer sig til DM-finalen i København.
Det er tredje år, at DGI og Ungdomsringen samarbejder om Danish Street Cup. I alt er der otte kvalifikationsevents rundt om i Danmark fra maj til juni med omkring 1200 unge street spillere.

Hvem der bliver Danmarks bedste street fodboldhold afgøres, når de hold, der har kvalificeret sig, mødes til DM-finale i København 18. august. Finalen afholdes sammen med Copenhagen Panna House, der samtidig afholder verdensmesterskabet i gadefodbold-disciplinen panna med stjerner fra hele verden.