Flere lokale håndværkertalenter kunne lade sig hylde som vindere, da EUC Sjællands skolemesterskaber i Skills blev afviklet.

Foto: EUC

Mads Omø Beyer (nr. to fra højre) vandt sammen med Mathias Dahl Pedersen (yderst th.) 1. pladsen for bygningstruktør og blev dermed skolemestre. Makkerparret kom hele vejen til DM i Skills tidligere på året, og nu får de en ny chance for at tage en DM-titel til april 2019. Det kræver, at de vinder regionsmesterskaberne til oktober, som de nu har kvalificeret sig til.

Her sammen med 2. pladsen for bygningsstruktører, Gry Elfengård Månsson (yderst tv.) og Rasmus Frede Holm Damsted Larsen (nr. to fra venstre).

Rejsen til at blive dansk mester i Skills 2019 startede torsdag den 3. maj, og kørte frem til fredag den 4. maj for EUC Sjællands dygtigste elever, der er samlet under sloganet “Håndværkerguld”. Fredag eftermiddag kulminerede de to konkurrencedage i en præmieoverrækkelse, hvor vinderne blev kåret i 12 forskellige håndværksfag. De store vindere skal forsvare skolens ære ved regionsmesterskaberne, der er sidste skridt inden danmarksmesterskaberne i Skills, der finder sted i Næstved til april 2019.

EUC Sjælland gentog successen fra sidste år, og afholdte igen skolemesterskaberne i andre rammer end skolens egne lokaler i Næstved, Køge og Vordingborg. Som det forgangne år var lokationen Næstved Storcenter, hvor syv håndværksfag dystede. I år bredte mesterskaberne sig også til Næstved Megacenter, hvor de resterende fem fag konkurrerede.

Det betød derfor, at de unge talenter igen dystede i anderledes omgivelser, der bød på publikum og ekstra opmærksomhed. Et aspekt som John Norman, direktør fra EUC Sjælland, er yderst positiv overfor:

– Vi brænder for at skabe fremtidens “Håndværkerguld” og jeg er stolt over, at vi for andet år i træk, afholder vores skolemesterskaber i det offentlige rum. Det giver en helt anden mulighed for at vise vores uddannelser og faglighed frem, det er en fantastisk måde at komme i dialog og skabe nysgerrighed omkring erhvervsuddannelserne, udtalte han.

Håndværkerguld på EUC Sjælland
EUC Sjælland har samlet talentarbejdet på tværs af håndværksfagene under sloganet “Håndværkerguld”. Det dækker både over ambitionerne i forbindelse med Skills og over skolens fokus på at uddanne fremtidens dygtigste håndværkere.

Talentarbejdet er ind til videre fokuseret på 12 fag, der hver har deres egen faglærer tilknyttet som talenttræner.

Ud over at talenterne får mulighed for at træne og øve sig frem mod Skills-konkurrencer, gennemgår talenttrænerne også et forløb med introduktion til værktøjer inden for blandt andet mentaltræning og motivation. Værktøjer, som trænerne også kan benytte sig af i deres daglige arbejde som faglærere på EUC Sjælland.

Skills-mesterskaberne
EUC Sjællands skolemesterskaber bød på dyst i 12 håndværksfag, hvor vinderne, og i enkelte fag også toerne, kvalificerede sig til de respektive fags regionsmesterskaber, der afholdes til oktober. Herfra går vinderne videre til DM i Skills, der er danmarksmesterskaberne for erhvervsuddannelserne. DM i Skills afholdes i Arena Næstved til april 2019.