Uden at fornærme nogen kan man vist roligt sige, at den 24 årige Mark Kristensen sænker gennemsnitsalderen i bestyrelsen i DGI Midt- og Vestsjælland, som han netop er valgt ind i. Som formand for en af landets hurtigst voksende esportsforeninger kommer han også med en helt ny vinkel på foreningslivet.

Mark Kristensen. Foto: DGI

“Jeg håber, jeg kan komme med et nyt syn og andre indgangsvinkler. Jeg synes, jeg har en god fornemmelse af, hvad de unge vil have. Og måske vigtigst af alt, hvad der mangler af tilbud i det etablerede foreningsliv”, siger Mark Kristensen og understreger:

“Jeg er ikke den, der bare sidder og kigger på. Jeg vil dele ud af mine erfaringer”.

Mark styrker bestyrelsen
Næstformand Majken Tannebæk Nielsen er begejstret over det nye bestyrelsesmedlem. Hun ser frem til at få flere nuancer på foreningsidrætten. Særligt i forhold til unge mennesker, der er notorisk svære at fastholde.

“At vi har fået Mark med i bestyrelsen betyder øget fokus på nye idrætter og mere fokus på unges opfattelse af foreninger. Han bringer viden ind om en ny type af forening, og så får vi et bredere mix på både alder, baggrund og interesser”, siger hun.

De unge vil udvikle sig
Netop det at gøre noget for ungdommen i foreningsidrætten er noget, der ligger Mark Kristensen meget på sinde. Han har selv prøvet kræfter med en bred vifte af idrætsgrene som udøver og ser en tendens i det, som ungdommen vil have.

“De vil lære noget og udvikle sig. Om det så er færdigheder, som menneske eller noget helt tredje. For mange er det en flugt fra hverdagen, så foreningsfællesskabet skal kunne rumme meget og give meget igen”, siger Mark Kristensen.

Tænk nyt
Esport er først for nyligt blevet anerkendt som idræt i DGI. Mark Kristensen ser et stort i at tænke nyt, hvis flere danskere skal blive aktive.

“Visionen om at gøre 75 pct. af danskerne aktive, 50 pct. i en forening i 2025 giver super god mening. Men det betyder også, at man skal kigge efter andre områder, hvis man skal nå den. Det kunne fx være på Vestegnen eller på at få flere af de 300.000 gamere, der er i Danmark ind i foreningslivet. Det kræver naturligvis, at foreningerne skal være med på ideen”, siger Mark Kristensen.

CV
Navn: Mark Kristensen
By: Slagelse
Job: Sælger i Elgiganten
Forening: Formand i Sørby Esport