Mænd og københavnere er sjovere end gennemsnittet – synes de selv.

Knap hver tredje dansker vurderer, at deres humor er bedre end naboens, og særligt mænd og københavnere har tendens til at grine af egne vittigheder. Men når danskerne griner af andre end dem selv, er det stand-up komikerne, der tager førertrøjen. Det viser en ny undersøgelse fra Comedy Central.

Der er ikke meget jantelov over det, når danskerne vurderer, hvor sjove de selv er – i hvert fald ikke hos den tredjedel af danskerne, der mener, at de er sjovere end gennemsnittet.

Ifølge en ny undersøgelse blandt 1.000 danskere, som YouGov har foretaget på vegne af Comedy Central, mener 31 pct. af danskerne, at de sjovere end gennemsnitsdanskeren. 44 pct. vurderer, at de er lige så sjove som gennemsnitsdanskeren.

Mænd og københavnere griner af deres egne vittigheder

Undersøgelsen viser også, at langt flere mænd end kvinder mener, at de er sjovere end andre. Mens 34 pct. af mændene svarer, at de er sjovere end gennemsnittet, gør det sig kun gældende for 27 pct. af kvinderne.

Også regionalt er der store forskelle i tallene. 36 pct. af københavnerne mener, at de er sjovere end gennemsnittet, mens nordjyderne er de mest ydmyge. Her drister kun 22 pct. sig til at svare, at de er sjovere end de fleste.

“Det er bemærkelsesværdigt, at især mændene ser sig selv som sjovere end gennemsnittet. Flere mænd finder måske en identitet i at være ‘ham den sjove’. Om de overvurderer deres egen humoristiske sans, kan jeg dog ikke udelukke,” siger Daniel Andersson, der er indholdsdirektør hos Comedy Central.

Unge ELSKER stand-up

Det er dog ikke kun sig selv, danskerne griner af. I den nye undersøgelse har Comedy Central også spurgt om, hvilke former for humor danskerne synes er sjovest.

Med opbakning fra 35 pct. af danskerne er stand-up comedy en klar vinder.

På de næste pladser følger revy (24 pct.) og satireshows (21 pct.).

Særligt de unge er vilde med stand-up. 58 pct. af de 18-29-årige har peget på stand-up som deres yndlings comedy-format. Men det overrasker ikke Daniel Andersson:

“Stand-up komikere laver tit sjov med emner, der er meget oppe i tiden. De går helt til grænsen og tempoet er ofte lynhurtigt. Alt sammen elementer, der især tiltaler de unge.”