Handicaprådet inviteres ind som sparringspartner i kommunens maskinrum, så deres viden tænkes ind i kommunens planer på et tidligt tidspunkt. Det skal give mere anvendelige og ofte billigere løsninger, og større fokus på inklusion og forebyggelse, så Slagelse Kommune lever op til FN’s handicapkonvention, hvor målet er ”lige adgang for alle”. 

Fra venstre: Udvalgsmedlem i Børne- og Ungeudvalget Søren Lund Hansen (O), Børne- og Ungedirektør Vini Lindhardt, udvalgsmedlem i Børne- og Ungeudvalget Lis Tribler (A), næstformand i Handicaprådet og byrådsmedlem Jørgen Andersen (A), udvalgsformand i Børne- og Ungeudvalget Helle Blak (F), formand for Handicaprådet Ole Andersen og udvalgsmedlem i Børne- og Ungeudvalget Stén Knuth (V). Foto: Slagelse Kommune.

– Som det er nu, afgiver rådet høringssvar på stort set alt, vi bliver hørt om. Men der er det ofte for sent at ændre mere end detaljer, og nogle gange kunne vi få bedre løsninger, hvis vi var tænkt ind på et tidligere tidspunkt, eksempelvis i budgetprocessen. Hvis de politiske udvalg involverer os, når de er i gang med at forme projekter, så kan vi bidrage med vores indsigt, og være medspiller for kommunen, siger Ole Andersen, formand for Handicaprådet.

Handicaprådet vil gerne indgå samarbejdsaftaler med alle relevante fagudvalg for hele byrådsperioden. Indtil videre er der indgået aftale med Social- og Beskæftigelsesudvalget, som betyder, at Handicaprådet indkaldes til møder, hvor de drøfter aktuelle faglige udfordringer og udviklingstendenser, der vedrører borgere med handicap. Handicaprådet skal medvirke som sparringspartner og kvalificere kommunale tiltag, så især inklusion og forebyggelse tænkes ind. Møderne skal også bruges til at give Handicaprådet en status på kommunale indsatser under kommunens handicappolitik.

– Handicaprådet har en stor viden om handicappedes forhold, og medlemmerne brænder for handicapområdet, så vi er glade for, at de vil indgå i et tættere samarbejde. Jeg ser også gerne, at relevante kommunale medarbejdere bliver ambassadører for samarbejdet, så vi får en godt og forpligtende samarbejde, siger Helle Blak (F), udvalgsformand for Børne- og Ungeudvalget.

– Vi skal være en kommune for alle, og vi skal bruge vores midler på den mest hensigtsmæssige måde, og det kan Handicaprådet bidrage til. De har brugerperspektivet og kan hjælpe os med at sikre, at vi også er en attraktiv kommune for borgere med handicap, siger Søren Lund Hansen (O), medlem af Børne- og Ungeudvalget.