Nye undersøgelse viser, at der er fare for nye jordfaldshuller ved vandsportscentret i Halsskov Færgehavn. Derfor har Slagelse Kommune her til morgen udvidet afspærringerne.

Fredag morgen har Slagelse Kommune udvidet afspærringerne ved vandsportscentret i Halsskov Færgehavn, efter nye undersøgelser viser, at der er risiko for, at der kan opstå jordfaldshuller to steder, som ikke har været afspærret indtil nu.

Afspærring vandsportscenter. Foto: Slagelse Kommune.

– Det er træls, men sikkerhed går forud for alt, og derfor vælger vi at udvide afspærringerne. Nu skal vi have et overblik over skadernes omfang og lave en plan for, hvordan vi kan udbedre skaderne, så folk kan færdes trygt, og vi får udnyttet det store potentiale som Halsskov Færgehavn har, siger borgmester John Dyrby Paulsen (A).

Dele af vandsportscentret er allerede spærret af. Dels på grund af en brand i udspringstårnet tidligere på året, og dels fordi  undersøgelser tidligere har vist, at molerne er gennemtæret og flere betonpæle under kajanlægget er knækket. Det var også baggrunden for, at Slagelse Kommune bad NIRAS om en second opinion-undersøgelse, og det er de foreløbige resultater af den undersøgelse, som Slagelse Kommune blev præsenteret for i går.

– Vi har afspærret med henblik på, at kajen skal repareres. De tidligere undersøgelser har vist, at der kunne være problemer de to steder, men ikke så kritisk at det krævede afspærringer. Nu har vi fået det undersøgt nærmere og fået syn for sagen, og derfor udvider vi afspærringerne, siger projektleder Torben Hjelm.

Der er tale om to steder, som nu bliver afspærret. Det ene område er inde i selve færgehavnen, mens det andet er omkring udspringstårnet. Afspærringen omkring udspringstårnet skyldes også, at reparationen af udspringstårnet starter i uge 36 og forventes afsluttet i uge 41.