Hvis det står til Thomas Zieinski skal unge og voksne i fremtiden kunne lufte skateboard, løbehjul og BMX-cykler i en ny skatepark. Projektet bakkes op af Kultur- og Fritidsudvalget. 

Den skaterglade ildsjæl, Thomas Zieinski, har længe drømt om en ny skatepark i Korsør, som kan samle borgerne på tværs af alle aldre til sjove og fysiske aktiviteter. Derfor har han nu taget sagen i egen hånd. Han har undersøgt, hvordan man kan etablere en ny og attraktiv skatepark, og Kultur- og Fritidsudvalget har valgt at støtte projektet med 666.666 kroner, hvis de resterende to tredjedele af det samlede beløb kan findes gennem eksterne fonde.

Nuværende skatepark. Foto: Slagelse Kommune.

– Både som far og ivrig skateboarder er det umuligt ikke at lægge mærke til de mange huller og revner ude på banen, som gør en sjov sportsgren både besværlig og farlig. Med støtten fra Slagelse Kommune er, vi nu et skridt tættere på en ny skatepark, som alle borgere kan nyde godt af, siger Thomas Zieinski, som også får opbakning fra Korsør og Halsskov Lokalråd.

En ny skatepark styrker muligheden for selvorganiseret idræt

Også i Slagelse Kommune håber man på, at skateparken bliver en realitet, så børn, unge og voksne i fællesskab kan dyrke idræt ude i naturen og i uforpligtende rammer.

-I Slagelse Kommune har vi mange borgere, som dyrker selvorganiseret idræt, hvilket kræver fornuftige og gode faciliteter. Her vil en ny skaterpark netop være en vigtig platform, som både skaber de bedste rammer for borgerne, og som fremmer Slagelse som en attraktiv idrætskommune, siger formand for Kultur-og Fritidsudvalget Jørgen Andersen (A).

Hvis resten af beløbet bliver fundet, vil byggeriet kunne gå i gang allerede i 2019. Parken skal overtage den nuværende skateparks plads, tæt på motionsområdet Dansebuen, som i forvejen er hjemsted for forskellige fysiske aktiviteter.

Del på sociale medier