I Innovationsprojektet Bright Over Night skal 90 gymnasieelever med idræt på A-niveau komme med innovative løsninger på et døgn.

Løsningerne skal gøre Slagelse Kommune endnu bedre, og projektet er et samarbejde mellem Syddansk Universitet, Slagelse Gymnasium og Slagelse Kommune. Bright Over Night løber af stablen onsdag den 12. til fredag den 14. december 2018.

De tre cases:

Case 1 om posthuset
Hvordan kan Posthuset videreudvikles til et hus, hvor alle grupper af unge kan mødes og hvor netop forskelligheden/diversiteten giver styrke og fremmer fællesskaber bredt hos alle unge i kommunen.

Case 2 om bevægelsesåren
Gymnasieleverne skal designe et eller flere stops på bevægelsesåren, der skal fungere som et attraktivt mødested og bevægelsesrum i den nye campus bydel.

Case 3 flere idrætsaktive kvinder
Gymnasieleverne skal udarbejde en handleplan, der indeholder konkrete løsningsforslag til, hvordan flere unge piger og kvinder bliver idrætsaktive.

Program for de tre dage

Foto: Abw

Onsdag den 12. december: Bright Over Night kickstartes i Lokale 100 på Slagelse Gymnasium kl.12.15-13.15.

Først byder Gymnasielærer Thomas Andersen og Rektor Lotte Büchert velkommen, hvorefter Politikere Britta Huntley præsenterer Kommunen og projektejere fra Slagelse Kommune præsenterer sig selv og de tre cases. Efter at projektet er skudt i gang med en velkomst, starter de SDU studerende med at facilitere innovationsprocesser for gymnasieeleverne.

Torsdag den 13. december: Gymnasieeleverne arbejder med de tre cases på hhv. Posthuset i Slagelse og SDU’s Vidensstation (den gamle Nettobygning på Sdr. Stationsvej).

Fredag den 14. december kl.16.15-18.00 : Bright Over Night afsluttes med en vinder i Vidensstationen på SDU, hvor både elever og forældre er til stede.