Søndag den 31. marts 2019 er der flere end 1.000 indsamlinger, når hele Danmark samler affald i naturen på den årlige Affaldsindsamling. Men indsamlingen varer faktisk hele ugen, for i hverdagene frem mod søndagen samler rekordmange børn fra skoler og institutioner landet over nemlig også ind – I er inviteret med hele ugen!

SØNDAG DEN 31. MARTS: 1.000 INDSAMLINGER I HELE LANDET
Med mere end 1.000 forskellige indsamlinger rundt om i landet er der masser af gode historier derude, når foreninger, privatpersoner, virksomheder og andre inviterer lokalsamfundet på affaldsindsamling søndag den 31. marts.

I REGION SJÆLLAND kan I bl.a. besøge disse indsamlinger

… find MANGE andre indsamlinger i jeres område her  https://www.affaldsindsamlingen.dk/find-arrangement/

MANDAG-FREDAG 25. – 29. MARTS: 146.000 BØRN SAMLER IND
I løbet af hverdagene frem mod søndagen, skal 146.000 børn fra skoler og institutioner ud at samle affald i naturen.

Hele ‘affaldsugen’ skydes i gang i Århus mandag kl. 11, hvor miljøminister, Jakob Ellemann-Jensen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding, samt århusianske skolebørn skal på affalds- og skodjagt i Botanisk Have.

Pressen er meget velkommen til åbningen og til at dække skoleindsamlingerne i løbet af ugen. Projektleder Anders Vogel kan hjælpe med at finde en skoleindsamling til jer – kontaktinformation nederst.

FOKUS PÅ CIGARETSKOD
Hver dag havner millioner af cigaretskod på gaden og i naturen. Derfor sætter Affaldsindsamlingen i år fokus på cigaretskod. For første gang nogensinde har vi bedt indsamlerne om at tælle cigaretskod. Vi glæder os til at se, hvor mange der bliver samlet ind.

MÆRKELIGE FUND
Gennem årene har vi fundet mange mærkelige ting, og det er ikke til at vide, hvad der bliver fundet i år. Vi har tidligere fundet 71 kilo slagteriaffald, tarteletter, dukkehoveder, røggranater, dildoer, pengeskabe og pistoler. I kan læse mere om de sære fund her: “Lig, bomber og dildoer fundet i naturen”

Foto: Danmarks Naturfredningsforening.

Fakta om Affaldsindsamlingen
Affaldsindsamlingen forløber sådan, at børn og unge på skoler og institutioner samler ind fra mandag d. 25. – fredag d. 29. marts, mens foreninger, virksomheder, kommuner etc. samler ind om søndag d. 31. marts.
Affaldsindsamlingen har eksisteret siden 2006
På sidste års indsamling fandt vi 173.000 kilo affald og 102.000 dåser.
I løbet af uge 13 slår børnene rekord: Aldrig før har 146.000 børn været tilmeldt Affaldsindsamlingen

Fakta om skod
Hver dag havner op imod 8 mio. skod på gaden og i naturen
Skod indeholder giftstoffer og mikroplast, der udledes i miljøet
Skod indeholder plastik og forgår derfor ikke bare – der kan gå årevis, før skoddet forsvinder – og selv derefter vil der være mikroplast tilbage.