Sørby Esport repræsenterede som noget helt særligt Esporten i Danmark ved det netop afviklede Idrættens Topmøde i DGI-byen i København.

Da der den 3. april blev afholdt stort Idrætstopmøde i København for blandt andet at diskutere nye politiske initiativer på idrætsområdet, foreningers mobilisering og nye innovative partnerskaber og netværk havde deltagerne ikke kun mulighed for at opleve statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik eller direktørerne i de to store idrætsorganisationer DIF og DGI.

Sørby Esport var nemlig som noget helt særligt inviteret til at deltage i en paneldebat om ”Bevægelse i Esport – Fra kælderværelset til fællesskab”. Netop Esport er en af Regeringens idrætsinitiativer.

Sørby Esport havde dermed en enestående mulighed for at udbrede de positive erfaringer, som foreningen har med mobilisering af medlemmer, foreningsudvikling og med at skabe nye fællesskaber og innovative samarbejder i foreningslivet, hvilket er noget, som ligger formand for Sørbymagle IF, Anders Sørensen, meget på sinde.

”Det er meget vigtigt, både for Sørby Esport og for Esport i Danmark, at vi fastholder det gode arbejde med at skabe fællesskaber for alle gamere. Esport er i vækst, men vi har en opgave i at styre væksten og i at bringe Esport visionært ind i foreningerne, for at de gode foreningsværdier kommer Esport til gode, og foreningerne kan hente kompetente kræfter via Esporten til online kommunikation, PR og unge i bestyrelser”, siger formand for Sørbymagle IF, Anders Sørensen.

Stolt udvalgsformand
Slagelse Kommune gav tilbage i 2016 tilskud til Sørby Esports opstart, og kommunen har i dag en markedsføringsaftale med foreningen, ligesom den har været med til at understøtte oprettelse af et attraktivt Center for Esport på Harboe Arena Slagelse.

Så det er en tilfreds udvalgsformand, som har fulgt foreningens udvikling og resultater og den brede anerkendelse af dens arbejde.

”Jeg er meget stolt over, at vi i Slagelse Kommune har en af landets førende og mest fremsynede Esports-foreninger, som har formået at trække en masse nye børn og unge ind i et aktivt foreningsfællesskab, hvilken både er til stor gavn for den enkelte og i rigtig god tråd med kommunens idrætspolitik. Samtidig er foreningen med dens gode arbejde og deltagelse i idrætstopmødet med til at sætte kommunen på landkortet og give den god omtale”, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen (A).

Foto: ABW