Kulturbegivenheden De Dødes Nat oplever en stigende interesse for gys og uhyggelige oplevelser. Derfor efterlyser styregruppen bag De Dødes Nat nu kreative sjæle til at hjælpe dem med at udvikle nye skræmmende oplevelser!

De Dødes Nat er en tilbagevendende kulturbegivenhed, som har til formål at højne kulturen som bindeled i vores samfund og vores lokalhistorie. Begivenheden har et stort potentiale i forhold til tiltrækningskraft og brandingværdi for Slagelse, og den skaber et stærkt samarbejde på tværs af kulturinstitutioner, handelsliv, uddannelser og frivillige foreninger.

Sidste års program rummede alt fra Gyser-maraton, Mexicansk fest for børn, Mord på museet – med historiske mord, til den hjemsøgte labyrint i bymidten. Slagelse blev for en aften forvandlet til et univers fyldt med hårrejsende oplevelser og mørke historier. Det begivenhedsrige program henvendte sig både til børnefamilier og de mere horror-elskende unge.

Styregruppen bag De Dødes Nat, som består af Slagelse Biblioteker og Borgerservice, Slagelse Museum – en del af Museum Vestsjælland, Slagelse Musikhus, VestsjællandsCentret, Business Slagelse og Professionshøjskolen Absalon, ønsker at højne helhedsoplevelsen og give de besøgende en aften, som de sent glemmer! Derfor inviterer de til workshoppen ”Skræmmende gode oplevelser – Udvikling af De Dødes Nat” onsdag den 8. maj kl. 17.30 i det gamle posthus ved Slagelse Station. Alle med interesse i Gys og Gru er velkomne – mulige aktører, frivillige, foreninger, idérige og kulturinteresserede personer, kulturinstitutioner, erhvervs-virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

Leg med gyset
På workshoppen kan du opleve Rikke Schubart, som er forfatter, filmforsker og underviser på Institut for Litteratur, Kultur og Medier ved Syddansk Universitet i Odense. Hun vil gøre de deltagende klogere på gys og følelser, samt hvordan kombinationen kan bruges til at skabe oplevelser og leg. Rikke Schubart dykker ned i gysets anatomi, dets primære følelser og dets basale fortællinger. Hendes gode perspektiver og viden vil være opvarmning til aftenens workshop.

Det er gratis at deltage i workshoppen, men kræver tilmelding, og du kan læse mere på Facebooksiden “De Dødes Nat Slagelse”. Tilmeldingsfristen er den 6. maj. Der er max. 60 billetter, så det er efter først-til-mølle-princippet. For spørgsmål eller andet kontakt: Kulturmedarbejder, Caroline Sørensen på casab@slagelse.dk

Foto: Jakob Vind
Foto: Jakob Vind
Foto: Jakob Vind
Foto: Jakob Vind