Lørdag eftermiddag den 29. juni afholdt Lions Slagelse et stemningsfuldt arrangement i Festugens store telt på Nytorv. I den anledning spillede ”Svend Nicolaisens orkester” 1950-musik i swing-genren.

Præsident Tom Kjærbye Larsen og Vicepræsident Søren Johansen fra Lions Club Slagelse overrakte denne varme sommerdag støttebeviser ud til 3 udvalgte ansøgere, nemlig Vemmelev gymnastikforening, Spejdere fra Slagelse samt studieturslegater til 3 studerende fra HTX’s ASF-linje i Slagelse.

Lions Club Slagelse yder økonomisk støtte på såvel lokalt plan som nationalt og internationalt. Baggrunden for at kunne yde denne støtte er resultatet af de aktiviteter, som klubben iværksætter hen over året. Julelotteriet, Julekoncerten og kræmmermarkedet mf. er faste punkter på aktivitetslisten.

I Lions går 0 % til administration, al indsats er frivillig og pengene går således til de rette formål. Lørdag eftermiddag var et af de formål at yde støtte til 3 unge mennesker med autisme fra HTX i Slagelse. Alexander og Thor, sidstemanden Emil var desværre blevet forhindret, modtog sammen med deres Mentor Karina Smith støttebeviserne. Alexander, Thor og Emil skal sammen med deres ASF-klasse på HTX på ZBC i Slagelse på studietur til Dublin til september.

En studietur for en elev med autisme koster typisk lidt mere end en studietur for en elev i en ordinær klasse. “De opnår ikke de samme rabatfordele som studiegrupper på fx 28 elever, og vi benytter heller ikke indkvartering med 8 mands værelser. I stedet tilrettelægger vi studieturen, så det bliver så optimal en oplevelse for vores ASF elever som muligt. Vi takker Lions Slagelse mange gange fordi de valgte, at støtte Alexander, Thor og Emil”, udtaler Mentor Karina Smith fra ZBC i Slagelse.

I 2017 oprettede ZCB en ASF-linje i Slagelse. De er pionerer, da de er de første og det eneste tekniske gymnasium i Danmark med en ASF-linje. ASF-linjen er en særlig tilrettelagt studieretning for unge med en Autisme Spektrum Forstyrrelse. Linjen er for elever, der er vilde med naturvidenskab, kemi og matematik. Undervisningen tager udgangspunkt i en fast struktur med overskuelighed, gentagelser, synliggørelse og tydeliggørelse. Du kan læse mere om ASF-linjen og optagelsesvilkårene her.

Er du blevet nysgerrig på Lions Club Slagelses aktiviteter kan du læse mere her.

Fra venstre ses Alexander, Thor, Karina, Søren og Tom. Foto: HTX Slagelse.