Sommer i Danmark er museumsvejr. Trelleborgs aktiviteter holder åbent alle dage ud over lukkedag på mandage. Besøg museets udstilling, aktiviteterne i vikingelandsbyen, spis i cafeen, besøg den spændende museumsbutik og gå selvfølgelig den flotte tur til den 1000 år gamle ringborg.

Kom til sommeraktiviteter i vikingelandsbyen Slagløse fra den 29.07 til d.12.08 fra kl.10.00-16.00. Hver dag kan du prøve sjove vikingeaktiviteter. Både store og små kan kaste sig ud i en frisk gang bueskydning, lege sjove vikingelege, bage lækre fladbrød, støbe kopier af smykker fra selve ringborgen eller male smukke mønstre på vikingeskjolde. Mønter til aktiviteterne kan købes i museets indgang.

Rekonstruktion af vikingeskjoldet med hugspor udstilles også sommeren over på Trelleborg. Det eksperimentalarkæologisk projekt, som Vikingeborgen Trelleborg i samarbejde med arkæolog Rolf Warming har gennemført i foråret, har udviklet et rekonstrueret skjold på basis af de seneste forskningsresultater.

Projektets omdrejningspunkt er genskabelsen og afprøvningen af et vikingetidigt skjold. Trelleborg skjoldet, der er det hidtil eneste skjold fra vikingetiden fundet i Danmark, ligger allerede i museets udstilling. I udstillingen kan man også se en rekonstruktion af skjoldet uden skindbeklædning. Det nyrekonstruerede skjold har en fantastisk læderbeklædt overflade. Sankt Hans aften blev skjoldet testet. Under overværelse af mere end 1000 gæster udførte medlemmer af Combat Archaeology forsøg med skarpe våben på skjoldet. Tom Jersøe skød med autentisk fremstillede pile, og der blev hugget med spyd, økser og sværd mod det smukke skjold. Nu kan museets gæster se, hvor omfattende skaderne med vikingetidens autentiske våben kan være på et skjold.

Borgture på udvalgte dage fra kl. 11.00 til ca. 12.00.
Ved køb af billet på 50 kr. i museets indgang, kan du på udvalgte dage tage med en af museets dygtige formidlere på omvisning. Du kommer rundt på hele vikingeborgen – i udstillingen, og på gravpladsen hører du om, hvad gravfundene kan fortælle. I langhuset er der plads til den gode fortælling om Harald Blåtands store bedrifter. På turen får du fortalt både spændende facts og fantastiske skrøner. Ved køb af billet til rundvisningen får du 10 % rabat på mad i cafeen.
Læs mere her.

Trelleborg Vikingefestival fra den 13.-21.07.2019.
Oplev 1150 vikinger på Vikingefestival pladsen til årets store vikingefestival. Igen i år afvikles et alsidigt og spændende program med aktiviteter for både børn og voksne. Programmet er fuld af overraskelser og gode indslag. Der vil blive lagt udførlige dagsprogrammer på museets hjemmeside.

En god flok flinke vikinger hjælper dig i vikingelandsbyen med selv at prøve sjove vikingeaktiviteter. Mal med vikingefarver, skyd med vikingernes langbuer eller træn som vikingekriger. Dagligt vil der være gratis rundvisninger, fortælling fra sagaer om helte og sagnkonger, rovfugle i flugt, havevandring i Frejs urtegråd og krigertræning.

Det store slag om Trelleborg afvikles fra torsdag d. 18 og fredag d. 19. kl. 13.00, samt lørdag d. 20 og søndag d. 21. kl. 15.00. Få fortællingen om Jarler og konger og oplev 250 vikingekrigere kæmpe mod hinanden foran det autentiske monument.

Trelleborg Vikingefestivalen holder åbent alle dage, også mandag d. 15.07, og der betales entre.

Pressefoto: Vikingeborgen Trelleborg.