I disse dage lander Vestsjællands Teaterkreds’ store teaterprogram for sæsonen 2019-2020 i over 35.000 husstande i hele Slagelse Kommune, Sorø, Høng, Fuglebjerg og Kalundborg. Publikum kan i løbet af efteråret og vinteren glæde sig til hele 27 forskellige forestillinger med i alt 30 opførelser på Slagelse Teater.

Tror på endnu en rekordsæson
At der sker noget i Vestsjællands Teaterkreds i disse år er tydeligt. Publikum strømmer til, og sidste sæson var den bedste rent publikumsmæssigt i mange år.

’Vi havde næsten 10.500 publikummer i salen i løbet af sæsonen, og det er en flot stigning i forhold til de tidligere sæsoner. Lige nu ser det ud til, at vi måske slår dette tal allerede i år. Inden husstandsomdelingen af programmet har vi solgt små 8.000 billetter, så det er over al forventning – endnu engang’, fortæller Flemming Pedersen, der er formand i Vestsjællands Teaterkreds. ’Ingen forestillinger er dog udsolgte, og vi har dubleret tre forestillinger indtil videre – så der er stadig masser af gode billetter til alle’, fastslår Flemming Pedersen.

Større oplag og nyt design
I uge 33 omdeler teaterforeningen over 35.000 teaterprogrammer i hele Slagelse Kommune, Sorø, Høng, Fuglebjerg og som noget nyt også i Kalundborg.

’Vi har i de seneste sæsoner oplevet en stigende interesse fra publikum, der kommer langvejs fra. Derfor har vi i bestyrelsen i år besluttet at udvide vores distributionsområde til også at dække bl.a. Kalundborg, som er en af de byer, hvor publikum har vist ekstra interesse for foreningens arrangementer’, fortæller Flemming Pedersen.

’Vi har til den kommende sæson ligeledes valgt at ændre designet på programmet, så det i dag fremstår mere moderne. Vi har samtidig øget formatet, så vi nu har bedre plads til billeder og beskrivelser af forestillingerne’, fortæller Helene Dorthe Hansen fra Teaterkontoret. ’Vi håber selvfølgelig, at programmet har så meget ’gemmeværdi’, at man har det liggende derhjemme og lader sig inspirere henover efteråret og vinteren’, siger Helene Dorthe Hansen.

Sæsonstart 20. september
Første forestilling i den nye sæson er ’Jorden rundt på 80 dage’. Mange husker sikkert Klein & Jensens udgave, og det er da også det private arvesølv, Flemming Jensen har fundet frem til lejligheden. I denne nyskrevne udgave bredes det hele dog ud i større format. Hvor der før var to, er der nu fire skuespillere om de 52 roller: Thomas Mørk, Jacob Morild, Lisbeth Kjærulff og Kim Hammelsvang. Der er lagt op til en aldeles hæsblæsende aften på Slagelse Teater fredag den 20. september 2019, hvor den nye sæson skydes i gang.

’Der er fortsat billetter tilbage til åbningsforestillingen, men man skal nok ikke vente alt for længe, hvis man vil opleve denne forrygende forestilling. Der desuden har Danmarkspremiere i Slagelse!’, slutter Helene Dorthe Hansen.

Pressefoto – Vestsjællands Teaterkreds/Slagelse Teater
Del på sociale medier