AffaldPlus har fundet pesticider i det vand, som opstår fra haveaffaldspladserne.

AffaldPlus har fundet koncentrationer over grænseværdierne for drikkevand af pesticider i det vand, som opstår fra Karise Haveaffaldsplads, herunder glyphosat, som blandt andet anvendes i det meget brugte ukrudtsmiddel RoundUp.

Foto: AffaldPlus

Haveaffaldspladsen i Karise bliver indtil videre lukket for modtagelse af haveaffald fra på mandag den 2. september, og der henvises til AffaldPlus’ øvrige genbrugs- og haveaffaldspladser. De er i dialog med Faxe Kommune om den videre drift.

AffaldPlus har kontaktet Region Sjælland, som har det overordnede ansvar for overvågning af grundvandet. De har iværksat undersøgelser af vandet, som opstår fra deres øvrige genbrugs- og haveaffaldspladser, og de første af disse analyser peger på, at der er tale om et generelt problem. Potentielt kan sagen få betydning for alle de haveaffalds- og genbrugspladser i Danmark, hvor vandet fra pladsen ikke afledes som spildevand.

AffaldPlus forventer at skulle etablere opsamling af regnvandet og egentlig spildevandsudledning på de pladser, som ikke allerede har det.

Del på sociale medier