Fredag den 1. november åbner porten til dødsriget sig endnu en gang. I år vil det mere en nogensinde før vrimle med uhyggelige væsner og onde ånder rundt omkring i Slagelses gader og mørke afkroge. Ifølge arrangørerne vil De Dødes Nat 2019 bringe masser af uhyggelige overraskelser. Der er garanti for et godt gys for hele familien i trygge rammer.

Foto: Jakob Vind

Garanti for rædsel – med hensyn til børn
“Vi er stolte af at kunne invitere alle til Danmarks største horrorbegivenhed her i Slagelse.” – lyder første udmelding fra arrangørerne bag De Dødes Nat.

Endnu en gang kan De Dødes Nat i samarbejde med en lang række partnere fra kultur, uddannelses- og erhvervslivet og ikke mindst en kæmpe gruppe af frivillige inkarnerede ildsjæle, præsentere et rædselsvækkende program fyldt med gys, frygt, panik og horror – fortæller arrangørerne, der bl.a. består af Produktionsskolen Absalon, Slagelse Biblioteker & Borgerservice og Business Slagelse.

Går man igennem programmet, er der masser af aktiviteter for alle aldre.
Og det står klart, at de allermodigste vil blive udfordret. Det anbefales derfor, at man holder sig sammen med sine allerkæreste venner og familie, hvis man altså er modig nok til at opleve De Dødes Nat i Slagelse.
Oplev bl.a. Pesten på Slagelse Museum, Rædselskælderen på biblioteket, totaloplevelsen ’Den sidste rejse’ på Professionshøjskolen Absalon, stor gyserlabyrint på Nytorv og den mørke skumle kælder i Musikhuset. Aftenen kan sluttes af med et gyserfilm-maraton i Panorama.

”I år har vi skruet op for horror-knappen ved enkelte af vores aktiviteter. Der er dermed garanti for rædsel. Og selvom du påstår, at du er inkarneret gyser-ekspert og intet kan skræmme dig – så vil du nok få et par gode forskrækkelser i løbet af aftenen.” lyder det fra Carina Stubager, Slagelse Biblioteker & Borgerservice – en del af styregruppen.

I år er der også plads til andet end blod, skrig og forskrækkelse. De Dødes Nat præsenterer også aktiviteter, hvor man kan mindes og tale om døden, som en helt naturlig del og følge af at have levet.

Foto: Jakob Vind

Gys for de mindste
For familien med mindre og mellemstore børn er der masser af hyggegys. Bl.a. konkurrence og blodrøde popcorn i Panorama Slagelse, mexicansk fest for børn på Badeanstalten, skørt hospital og Dr. Gys maler kødsår på biblioteket, studerende fra Zealand kan opleves ved Rosengade og på Stenstuegade, og ikke mindst vil der være masser af gode tilbud og aktiviteter for børnefamilierne i Vestsjællands Centret, hvor Musicalscenen også kan opleves i Studieloungen. 

Der vil blive taget hensyn til børn. De Dødes Nat er en rigtig god oplevelse for hele familien, understreger arrangørerne. Der vil derfor ved samtlige aktiviteter blive taget hensyn til publikummet. Særligt ved aktiviteter, som også er for de mindste børn.

Frivillige horrorfans
En kæmpe gruppe af frivillige har meldt sig til at være en del af aftenen. Derfor er det nu muligt at folde De Dødes Nat endnu mere ud omkring Slagelses bymidte og på ruterne mellem de store kultur- og uddannelsesinstitutioner, som i aftenens anledning er blevet besatte af onde ånder og skræmmende væsener.

Exceptionelt begivenhed for Vestsjælland
De Dødes Nat er én ud af tre særligt udvalgte begivenheder, som Slagelse Turistforening har valgt at give økonomisk støtte til i 2019.

”De Dødes Nat er et rigtig godt arrangement, som er helt exceptionelt for hele Vestsjælland. Vi ser, at det er blevet et kæmpe samlingspunkt for vores lokalområde og særligt for unge og studerende” fortæller formand for Slagelse Turistforening, Per S. Thuesen.

”Vi ser et kæmpe potentiale i De Dødes Nat som en begivenhed, der trækker nysgerrige horrorfans og børnefamilier fra begge sider af Storebælt. Vi håber derfor, at erhvervslivet på sigt vil støtte begivenheden. For når De Dødes Nat bliver endnu større, vil det uden tvivl give et rigtig godt afkast til vores lokale erhvervsliv. Interessen for begivenheden er her. Det er vi slet ikke i tvivl om.” – lyder det fra Per. S. Thuesen.

Glæd dig!
Der vil være godt gang i aktiviteterne på De Dødes Nat fredag den 1. november fra kl. 15.30 og frem til midnat. Vær opmærksom på, at de enkelte aktiviteter starter op og lukker ned på forskellige tidspunkter. Enkelte aktiviteter er uegnet for børn under 12 år.

Læs mere se hele programmet på www.dedødesnat.dk og følg med på facebook – De Dødes Nat Slagelse.