Der er lagt op til en sjov aften på Slagelse Teater torsdag 21. november, når Vestsjællands Teaterkreds får besøg af komedien Nabokrig. Nabokrig er en komedie om en blind vej og dens beboere – af og med Farshad Kholghi. Farshad Kholghi, der lige nu er aktuel i serien ’Mellem os’ på TV2, er kendt for sin unikke og energiske fortælleform. Han jonglerer med utallige arketyper fra danskernes hverdag, når han blander humor og alvor. Komedien er ledsaget af nykomponeret underlægningsmusik.

Nabokrig er en komedie om en blind vej og dens beboere – af og med Farshad Kholghi.  Foto: Vestsjællands Teaterkreds/Slagelse Teater

Den pensionerede skoleleder, Svend, og hans hustru, Irene, har boet i deres rækkehus på den blinde vej i over 30 år. De har gjort den blinde vej til en vej med snorlige hække og velorganiserede haver. En dag flytter den alternative behandler, Ib, og hans clairvoyante kone, Zana (tidligere Trine), samt hunden Charlie, ind i huset ved siden af. Som pligtopfyldende naboer møder Svend og Irene op for at byde dem velkommen. De har medbragt gaver – hjemmelavet æblesnaps af æbler fra eget æbletræ, samt et indrammet eksemplar af ejerforeningens vedtægter. De skåler og ønsker hinanden et godt naboskab.

En række hændelser får dog æblesnapsen og det gode naboskab til at fryse til is. Zana klipper den snorlige hæk i skellet til en række fabeldyr; haven bliver brugt til Ibs alternative nøgen-behandlinger, og en længere renovering med larmende polske håndværkere får freden på den blinde vej til at forsvinde. Men dråben, der får tsunamien til at skylle idyllen væk fra den blinde vej, er, da Charlie befrugter Svend og Irenes lille puddel. Hændelserne bliver begyndelsen på en vanvittig nabokrig. I kampens hede glemmer de to naboer at tale sammen og bliver i stedet fyldt med hævntørst. Nabokrigen eskalerer så meget, at den får den israelsk/arabiske konflikt til at virke som et hyggeligt afsnit af ’Den store bagedyst’.

Komedien Nabokrig er tankevækkende og vanvittig, men helt igennem realistisk – i hvert fald for de naboer, der bor på den blinde vej.

Nabokrig kan opleves på Slagelse Teater torsdag 21. november 2019 kl. 19.30. Billetter kan købes på teaterkreds.dk, på tlf. 5852 5640 eller på teatret i åbningstiden.

Del på sociale medier