Det er efterhånden et lille års tid siden, at Skjelskør V lagde til kaj ved Kajgade i Skælskør for sidste gang på grund af stigende udfordringer med at rekruttere frivilligt mandskab. Det blev julemandens ankomst til byen, der blev sidste gøremål for den populære turbåd. Siden da har stædige lokale kræfter arbejdet på at få Skjelskør V tilbage i drift – og det er nu lykkes.

– Der har været en del genvordigheder og udfordringer undervejs, men forleden fik vi de sidste og tilladelser og godkendelser i hus, så nu er Skjelskør V igen klar til at stævne ud, fastslår Jens Müller, der er direktør i VisitVestsjælland, og sammen med stærke lokale kræfter, står bag genrejsningen af

Sejladser i november
Dermed er en af Skælskørs store attraktioner klar til at komme tilbage i drift – og det er tiltrængt, hvis man ser på den efterspørgsel, der har været henover sommeren.
I første omgang sejler Skjelskør V enkelte ture i november, hvor der kan bookes pladser, ligesom flere har spurgt om muligheden for at chartre turbåden til gruppeture.
– Dem, der tidligere har vist interesse for gruppeture, er selvfølgelig velkomne til at tage turen nu, men ellers skal vi i gang med at planlægge det kommende forårs sejladser, ligesom sommerens ture også er i støbeskeen, fortæller direktøren.
Ligeledes betyder det, at julemanden selvfølgelig – også i 2019 – ankommer standsmæssigt sejlende til Skælskør, som traditionen byder det.

Nyt selskab står bag driften
I forbindelse med arbejdet med at få Skjelskør V tilbage på vandet har man valgt at stifte et nyt selskab, der skal stå for driften. Udover VisitVestsjælland består ejerkredsen af Skælskør Erhvervsforening og Bernd Griese.
Det betyder også, at man ikke længere er afhængige af frivillige kræfter. I stedet bliver det lønnet personale med de rette kvalifikationer, der tager sig af sejladserne.
Samtidig gør den nye sammensætning af personale også, at der formentlig bliver skruet op for antallet af ture.
– Skjelskør V og fjorden er en gave for Skælskør, og den gave skal vi selvfølgelig bruge. Derfor vil vi også have et par ture pr. dag, når vi går i drift, så vi får en fornuftig forretning ud af sejladserne i fremtiden, slutter Jens Müller.

Turene bookes online på visitvestsjaelland.dk og charterturene bookes igennem Bykontoret i Skælskør.

Del på sociale medier