Netværket Smedegade kan nu også tilbyde støtte efter § 85 i Serviceloven.

Dette er betegnelsen for socialpædagogisk støtte i eget hjem – en mere timefregnet, målrettet støtte som kendes fra hjemmeplejen.

“Det er rigtig godt, når vores borgere er klar til at fraflytte vores botilbud og skal flytte i egen lejlighed,” oplyser Mette Fabel, adm. leder for Netværket Smedegade. “Her er vores store kendskab til borgeren ofte nøglen til, at vi kan give en meget målrettet og effektiv støtte – og at borgeren vil modtage støtten, idet mange er angste og har brug for stor tryghed for at forholde sig til støttepersonen,” tilføjer hun.

Netværket Smedegade tilbyder også denne § 85 støtte i eget hjem til borgere, som ikke kan få et botilbud bevilget af deres sagsbehandler. Men de har behov for støtte til at få fodfæste i sit voksenliv, så de kan mestre de dagliglivs udfordringer, som en diagnose stiller borgeren i.

“Vi oplever mange henvendelser fra unge, som et optaget på den nye autismeuddannelse her i Slagelse – HTX linjen hvor autismeklassen nu til sommer kan udklække nye studenter”, fortæller Mette Fabel. “Det er dejligt, vi kan understøtte uddannelsestilbuddet med bodelen, så borgerne både får uddannelse og egen hverdag til at fungere,” tilføjer hun.

Del på sociale medier