Foran knap 150 fagfæller, venner og familie tiltrådte Søren T. Skou som professor i træning og sundhed ved Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse og Syddansk Universitet.

Pressefoto Søren Skou

Der var en mærkbar ro i det store auditorium i Psykiatrihuset på Slagelse Psykiatrihospital, da Søren tog mikrofonen og startede sin tiltrædelsesforelæsning. Om roen skyldtes vintervejret, der huserede udenfor, eller om deltagerne blot var blevet smittet af Sørens egen ro – er ikke til at sige.

Men det var med en rolig hånd, at Søren gav en yderst inspirerende og tankevækkende forelæsning om hans liv og levned og forskning i særligt træning og sundhed. Det var nemt at mærke, at for ham gælder det om at gøre en forskel – både i det små, men også i det store.

– Det at blive professor er først og fremmest en mulighed for at gøre en endnu større forskel. Med titlen følger muligheder, som ikke før var til stede for min forskningsgruppe. Forskning viser, at træning og fysisk aktivitet kan gøre en enorm forskel i behandlingen af 26 kroniske sygdomme f.eks. artrose (red. slidgigt), diabetes og depression, men også i forebyggelsen af en lang række kroniske sygdomme. Vi skal derfor blive langt bedre til at udskrive træning som medicin – når vi lægger behandlingsplaner for vores patienter, siger Søren T. Skou.

Den store dag bød desuden på oplæg fra prominente navne indenfor særligt områderne ‘sundhed og træning’ og ‘multisygdom’: Professor og sundhedsforsker Bente Klarlund Pedersen og professor og praktiserende læge Susan Smith, Royal College of Surgeons i Irland. De to professorer holdt oplæg om motions gavnlige effekt på forskellige sygdomme f.eks. mange typer af kræft og om de store konsekvenser ved multisygdom (to eller flere samtidige sygdomme).

En ambitiøs forskningsstrategi skal løfte sygehusene.
Søren Skou er én blandt flere nyudnævnte professorer på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse.  – På Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse har vi høje ambitioner for pleje og behandling af vores patienter. Derfor ønsker vi også at være på forkant med forskning og udvikling af den bedste praksis. Med udnævnelsen af Søren til professor i træning og sundhed, er vi godt på vej mod vores mål om, at der er 10 aktive professorer på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse inden 2023, siger Niels Reichstein Larsen, sygehusdirektør på Næstved, Slagelse og Rignsted sygehuse.

Del på sociale medier