I 2019 satte dansk feriehusudlejning rekord for fjerde år i træk. Det fremgår af nye overnatningstal fra Danmarks Statistik, som desuden viser en imponerende fremgang i Region Sjælland.

Sommerhusferie i Danmark er populært som aldrig før, og i løbet af de seneste år er antallet af overnatninger i landets feriehuse steget stødt. Faktisk viser dugfriske tal fra Danmarks Statistik, at 2019 bliver 4. rekordår i træk med hele 691.845 udlejede uger, hvilket er en stigning på 6 procent i forhold til den hidtidige rekord fra 2018 på i alt 651.028 uger. De positive resultater viser sig også i Region Sjælland, som oplever en stigning på 10 procent i antal feriehusovernatninger fra 2018 til 2019.

– Efterspørgslen på feriehusudlejning har de seneste år været ganske imponerende, og det kan vi kun være stolte af. Udviklingen bærer præg af, at flere danskere vælger at holde ferie i Danmark. Vi er gået fra godt 1,5 millioner danske overnatninger i 2000 til over 5,3 millioner overnatninger i 2019, hvilket har stor betydning for feriehusbranchen herhjemme, fortæller Carlos Villaro Lassen, som er adm. direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening.

Af de 20,8 mio. overnatninger var 13,3 millioner fra Tyskland og 5,3 millioner fra Danmark. Lægger man de øvrige overnatningsformer (hoteller, feriecentre, vandrerhjem, campingpladser og lystbådehavne) oveni, var der ved udgangen af december i alt 56,0 mio. overnatninger i 2019. Dermed bliver rekorden fra 2018 på 53,8 mio. overnatninger slået med 2,2 mio. overnatninger

Stort potentiale trods rekordudsigter.
Den imponerende fremgang fra 2019 fortsætter ind i 2020, hvor antallet af forhåndsbookede uger i danske feriehuse ved udgangen af december nåede 274.000 uger. Med en stigning på 19 procent i forhold til bookingerne på samme tidspunkt sidste år, tegner 2020 således til at blive intet mindre end femte rekordår i træk. Men resultaterne kunne være endnu bedre, lyder det.

– Mange sommerhuse står tomme det meste af året, og vi udnytter kun en brøkdel af den kapacitet, vi har. Kan vi øge kapaciteten og imødekomme efterspørgslen, vil det blandt andet sikre, at lokale forretninger og restauranter kan udvide deres åbningstider i ydersæsonen og på den måde skabe mere liv og gavne både beskæftigelsen og økonomien i lokalsamfundene, fortæller Sisse Wildt, som er kommunikationschef ved Dansk Kyst- og Naturturisme.

Læs mere om fordelene ved sommerhusudlejning på www.dk-kampagne.dk/visitdenmark.