Teknologi egner sig ikke kun til undervisning i almindelige folkeskoleklasser, men kan især også bruges i arbejdet med børn med særlige behov. Det er dog en forudsætning, at lærerne selv kender hjælpemidlerne og kan bruge dem pædagogisk.

Storebæltskolen / Pressefoto

Derfor holder børnespecialskolen Storebæltskolen i Korsør en konference som skal være med til at styrke fagfolk på specialområdet fra hele landet i at bruge teknologi i deres arbejde med elever med særlige behov.

D. 2. april samles ledere, lærere, pædagoger, terapeuter og konsulenter fra rundt om i landet til konferencen iPad VISION på Storebæltskolen. Her kommer nogle af de dygtigste specialister inden for brugen af teknologi i undervisningen for at give inspiration og tips til teknologi og apps og selv få mulighed for at få teknologien i hænderne. Deltagerne kommer fra hele landet – selv fra Nordjylland vælger deltagerne at rejse helt til Korsør for at få den nyeste viden med i bagagen.

– Nye apps og teknologisk hjælpemidler står nærmest i kø for at gøre hverdagen lettere for unge og børn med handicap. Vi skal som fagfolk være med til at gøre den nye teknologi meningsfuld for den enkelte elev både i undervisningen og hverdagen. Derfor holder vi konferencen, så vi kan give deltagerne inspiration og konkrete værktøjer, som de kan bruge i deres arbejde med børn på specialområdet, siger leder på Storebæltsskolen Benjamin Ejlertsen.

På Storebæltskolen har brugen af pædagogisk teknologi været en fast del af undervisningen i mange år.

– Vi bruger teknologien i arbejdet med vores elever med udgangspunkt i vores filosofi, at teknologien skal give en merværdi for dem. Eleverne skal profitere af, at vi investerer penge, tid og hårdt slid i at implementere teknologien i vores daglige arbejde. Vi er en specialskole på forkant med teknologien og derfor glæder vi os også til både selv at få nye input på konferencen, men især også til at vise de mange erfaringer vi har med teknologi i undervisningen på specialområdet, siger Jon Engsager IT konsulent på Storebæltskolen.

Program for dagen og tilmelding kan ses på storebaeltskolen.slagelse.dk