Er socialt samvær, fællesskab og en god bogsnak noget for dig? Så meld dig til læseklubben den nye læseklub, Ibsen NOR, der kører hen over foråret på Slagelse Bibliotek og Borgerservice.

Slagelse Bibliotek og Borgerservices nye læseklub sætter fokus på en af nordens store forfattere, Henrik Ibsen. Tre skandinaviske forfattere har ladet sig inspirere af hans værker i et nyt litterært samarbejde på tværs af nordiske landegrænser. Samarbejdet hedder Ibsen Nor, og ønsket er at fremme den fælles nordiske litteratur på tværs af landegrænser.

Med den nye læseklub er der rig mulighed for at møde andre, som også gerne vil udveksle meninger om bøger i fællesskab med andre læseheste. Et læsefællesskab er med til at forstærke læseoplevelsen gennem gode diskussioner, og så er det også givende at mødes med andre, der elsker bøger. ”På Slagelse Biblioteker og Borgerservice vil vi gerne sætte læseglade mennesker i forbindelse med hinanden i et fællesskab om litteraturen”, fortæller bibliotekar Mette Rasmussen, der netop står for den nye læseklub.

Læseklubben er for alle, der gerne vil mødes over en god bog. Så et forudgående kendskab til Henrik Ibsen kræves ikke, men hvis du endnu ikke har haft fornøjelsen af at læse Henrik Ibsens verdensberømte dramaer, så er de nulevende forfatteres bud et godt sted at starte. Og er du inkarneret Ibsen-fan, så er du selvfølgelig også meget velkommen.

De tre forfattere, hvis bud på en Ibsen-klassiker læseklubben skal læse er; danske Merete Pryds-Helle, norske Vigdis Hjorth og svenske Klas Östergren, der alle er prisvindende forfattere med store forfatterskaber bag sig.

Læseklubben arrangeres i forbindelse med en udstilling om Det Moderne Gennembrud, som man vil kunne opleve på Slagelse Bibliotek og Borgerservice fra slutningen af april. I forbindelse med både læseklub og udstilling gæster Merete Pryds Helle biblioteket den 20. april. Her vil hun blandt andet fortælle om arbejdet med romanen ”Nora”, der er en gendigtning af Henrik Ibsens klassiker, ”Et dukkehjem”.

Læseklubben mødes første gang tirsdag d. 17. marts kl. 16.30 i mødelokalet Havestuen på Slagelse Bibliotek og Borgerservice. Tilmelding skal dog ske allersenest en uge før, da man skal nå at have bogen og læse den.