Kom med på en spændende rundvisning i Antvorskov Kloster og hør om ruinerne af Danmarks næststørste kloster fra middelalderen. Klosteret, der ligger ved Slagelse, blev anlagt omkring 1170 af den katolske Johanitterordenen, som havde hjemsted her indtil reformationen i 1536, hvor bygningerne overgik til kronen.

Antvorskov Klosterruin. Foto: Museum Vestsjælland

Nu ligger det hen som en ruin, nedrevet siden midten af 1800-tallet. Blandt ruinerne ligger rester af Europas bedst bevarede salshus bygget i tegl, og ruinerne rummer også Danmarks ældste og mest mærkværdige toilet.

Rundviseren Martin Pavon er middelalderarkæolog og har blandt andet forsket i klostervæsenet. Han fortæller om Johanitterordenen og deler ud af sin specialviden om klosterets historie. Som kuriosum kommer han også ind på, at verdens ældste nationalflag – Dannebrog – sandsynligvis stammer fra Antvorskov Kloster.

Turen tager ca. 1 time og er ikke velegnet til gangbesværede. Påklædning efter vejret.
Pris 50 kr. Billet kan kun købes via: vestmuseum.billetexpressen.dk

Coronasikret byvandringer.
Når du er på besøg hos Museum Vestsjælland, gør de deres bedste for at passe på dig og din familie. De overholder sundhedsmyndighedernes anbefalinger og de søger for, at I kan være sammen – på afstand.
De følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer om afstand og hygiejne. Der kan derfor max være 9 deltagere foruden guiden. Alle opfordres til at bruge håndsprit og guiden har håndsprit med i tasken. De sørger for at holde afstand på min. 2 meter til hinanden. Det kan godt lade sig gøre både at se og høre; i stedet for at stille os i en stor rundkreds, stiller vi op i en pyramideform.

Sted: Antvorskov Klosterruin, Kongevejen 10, 4200 Slagelse

Del på sociale medier