Som noget helt nyt udgiver kommunens biblioteker en sommeravis til alle børn mellem 8-12 år. Avisen er smækfyldt med idéer til aktiviteter og anbefalinger til godt læsestof og skal bl.a. fastholde børnenes læselyst og skabertrang gennem sommerferien. Det oplyser biblioteketet i en pressemeddelse.

For rigtig mange børn er der nok på en lidt særlig sommerferie i vente. Retningslinjer og anbefalinger gør, at ferien ikke bliver helt som den plejer og med stor sandsynlighed kommer til at være hjemme i dejlige Danmark. Men alt det sjove skal børnene bestemt ikke snydes for. Derfor kommer bibliotekerne med noget nyt – Bibliotekets Sommeravis! En avis fuld af sjove quizzer, DIY-aktiviteter, interviews, debatter, overraskende anbefalinger til sommerferielæsning og endda et brætspil!

”Bibliotekerne i Slagelse Kommune ser børn og unge som VIP-brugere. Vi har et gennemgribende fokus på at skabe og fastholde børnenes læselyst og det at være nysgerrig på hvad bøgernes verden kan gennem børnenes opvækst. Vi har rigtig mange indsatser for børn og ’Bibliotekets Sommeravis’ er endnu én, som vi har valgt at præsentere her i denne meget specielle tid. Sommeravisen giver bl.a. et rigtig godt indblik i de tilbud vi har ganske gratis til børn.”, fortæller Johan Otte, leder af Slagelse Biblioteker & Borgerservice.

Bibliotekets Sommeravis er børnenes helt egen avis!
Sommeravisens indhold er særligt målrettet børn i alderen 8-12 år. Derfor er der også adskillelige artikler og anmeldelser, som er skrevet af børnene selv.

”Vi har haft et fantastisk samarbejde med skolerne. Det har været overvældende med den interesse, der har været for projektet. Vores avisredaktion har modtaget masser af guf til avisen, som er skrevet af børnene selv. Det er vi meget glade for og vi har bragt så meget af det som muligt”, fortæller faglig koordinator Carina Stubager.

Sommeravisen fokuserer særligt på børnenes livsverden og det har for biblioteket været en sjov men også meget vigtig udfordring at skulle sætte sig ind i børnenes dagligdag og interesser.

”Arbejdet med avisen har givet os en rigtig god indsigt i, hvordan det har været at være 10 år og ramt af 8 ugers hjemsendelse gennem corona-pandemien. Det har været en frustrerende tid, som vi nu bryder op med ved at fejre og dyrke en sjov og social sommerferie fyldt med alle mulige sjove aktiviteter i naturen, i baghaven, sammen med forældre, bedste venner eller helt for sig selv.”, fortæller Faglig koordinator Carina Stubager.

I sommeravisen kan man bl.a. læse det eksklusive interview med Youtube-megastjernen Naja Münster, der fortæller om, hvordan det er at være kendt og at medvirke i både bøger og spillefilm på det store biograflærred. To kendte børnebogsforfattere, Jan Kjær og Emil Blichfeldt, medvirker med en uhyggelig historie, ”Killzone”, som børnene kan hygge-gyse over i sommervarmen. Og så er der masser af tips og tricks fra spejderne til hvordan du nyder din sommerferie – i strålende solskin eller under nattens stjerner.

Sommeravisen bliver trykt i mere end 5000 eksemplarer og bliver delt ud på alle folkeskoler, specialskoler, privat- og friskoler i Slagelse Kommune. Alle børn i 2. – 5. klasse vil få et eksemplar af Bibliotekets Sommeravis med sig hjem til læsning og brug i deres sommerferie. Alle andre kan få fingrene i et eksemplar af ’Bibliotekets Sommeravis’ på biblioteket i Slagelse, Korsør eller Skælskør fra den 19. juni.