27.000 m2 stor erhvervsgrund til familieboliger og ungdomsboliger: EDC Erhverv formidler salget af ‘Slagterigrunden’ til PFA Pension i Slagelse Kommune. Det oplyses i en pressemeddelse

Fra venstre: Sven Lyse, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech, Mikael Arne Fogemann, Head of Nordic Real Estate i PFA Pension og John Dyrby Paulsen, borgmester i Slagelse Kommune. (pressefoto)

EDC Erhverv Poul Erik Bech i Vest- og Sydsjælland har netop gennemført det største enkeltstående salg nogensinde, da de har formidlet salget af 27.000 m2 til PFA Ejendomme i Slagelse Kommune, hvor der skal bygges lejeboliger. Det er samtidig en stor milepæl og en glad og stolt borgmester i Slagelse Kommune, da det er den første større investering fra en pensionskasse i kommunen.

Centralt i Slagelse Midtby og som nabo til togstation og det nye Campus med 800 nye studerende og 250 nye fastansættelser, hvor byggeriet er i gang, ligger byggegrunden på 27.000 m2 på Ndr. Ringgade 18. EDC Erhverv Poul Erik Bech i Vest- og Sydsjælland har formidlet salget til PFA Pension, som i første etape på 8.000 m2 regner med at opføre 44 familieboliger og 150 ungdomsboliger. Borgmester i Slagelse Kommune, John Dyrby Paulsen, er naturligvis glad og stolt over investeringen i kommunen.

“For os er det et scoop. Det er en stor og vigtig investering fra en meget interessant pensionskasse i vores område. Så det er noget af en milepæl for os. Det kan forhåbentligt være med til at bane vejen for yderligere store investeringer fra både pensionskasser og andre investorer i Slagelse Kommune. Det er samtidigt dejligt, at der nu, som vi har ønsket, bliver bygget flere lejeboliger, så den efterspørgsel, der er efter boliger i Slagelse kan imødekommes, og endnu flere kan få øjnene op for at bo og arbejde i vores kommune. Det er stærkt salgsarbejde af EDC Erhverv og fantastisk, at PFA har valgt at investere i det spændende projekt med gode attraktive lejeboliger, som i den grad er med til at styrke og udvikle os som kommune.”

Mikael Arne Fogemann, Head of Nordic Real Estate i PFA Pension siger: “Investering sker i tråd med vores danske boligstrategi, hvor vi over de sidste år har opført nybyggede boliger i mere end 10 byer udenfor København og Aarhus. Vi har nøje udvalgt de byer, hvor vi mener, der er et langsigtet potentiale for befolkningsvækst. I Slagelse specifikt var det yderligere manglen på moderne lejeboliger med elevator samt væksten i uddannelsespladser, som gjorde lige præcis denne investering interessant.”

Om samarbejdet med EDC Erhverv siger Mikael Arne Fogemann: “EDC har fuldt ud varetaget dialogen på vegne af sælger, hvilket for os er lidt usædvanligt. Med Sven Lyse i spidsen har vi mødt en meget proaktiv og løsningsorienteret tilgang, hvilket har været helt afgørende for, at vi endte med at købe grunden.”

Største lokale sag for mægler.
Sven Lyse, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Vest- og Sydsjælland, har stået i spidsen for salget af grunden til PFA Ejendomme. “Jeg må ikke oplyse salgsprisen, men jeg kan da oplyse, at det er vores største enkeltstående salær nogensinde her i vores område i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Vest- og Sydsjælland, der bl.a. dækker Slagelse, Kalundborg, Korsør og Sorø. Så det er en stor sag for os, og vi er selvfølgelig meget glade for, at det efter en ganske langvarig proces, hvor en investor i sidste øjeblik sprang fra tidligere, nu er lykkedes at sælge grundstykket til PFA efter en god, konstruktiv og værdiskabende proces med PFA og DEAS, som skal opføre blandede boliger på grunden.”

“Historien om grunden er, at jeg bliver kontaktet af den daværende ejer tilbage i midten af 2017, hvor han havde haft grundstykket til salg hos en anden mægler, uden der kom et salg ud af det. Vi lykkedes efter en fælles indsats mellem erhvervscentrene i EDC Erhverv Poul Erik Bech forholdsvist hurtigt med at få solgt grundstykket til en anden udvikler, der desværre sprang fra handlen i 11. time. Så var det tilbage til start og prøve at tænke alternativt, herunder en evt. opdeling af grundstykket i mere ‘mundrette’ størrelser. Det gav rigtig mange leads og kontakter. Fra en del interesse i dele af grundstykket er vi nu glade for at have solgt det samlede areal til PFA Pension.”

PFA Pension starter projektering af første etape efter sommerferien og forventer indflytning i efteråret 2022.