Det er kun facaden, som i sommerperioden får glæde af vikinger og vikingetiden. Her er den tysk-polske kunstner Gregor Wosik næsten færdig med med pensler og malerbøtter. Det skriver Slagelse Kommune på deres Facebook.

Den tysk-polske kunstner Gregor Wosik. Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk / Dit Slagelse

Vikingetiden har spillet en væsentlig rolle i danmarkshistorien og ikke mindst i Slagelse, hvor Vikingeborgen Trelleborg er et markant minde om, at Danmark ikke blev til kun ved en fredelig proces, men gennem kamp og strid og ved bevidst planlægning og strategisk udfoldelse af magten. 

Symboler fra vores fortid bliver nu en del af vores nutid, for det flotte gavlmaleri kan ses ind til begyndelsen af august. Det har krævet særlige tilladelser at male på facaden, og maleriet er derfor ikke permanent, men tænkt som et flot blikfang for alle, som lægger vejen forbi. Kunstneren maler på en folie, så marmorfacaden bagved ikke tager skade.

Også i VestsjællandsCentret er en tysk kunstner i fuld gang med et større maleri. Begge malerier skulle have været en optakt til Slagelse Festuge, som desværre måtte aflyses pga. Corona.

Dit Slagelses fotograf, Anne Beth Witte, var forbi tirsdag aften og fik hilst på Gregor Wosik, som netop var ved at lægge sidste hånd på facaden. Se billederne her.

 

 

Del på sociale medier