Slagelse Biblioteker og Borgerservice vil gøre børn til fortællere og skabere af magiske universer. Aktiviteterne omfatter både små filmværksteder på alle tre biblioteker med den særlige ”Stop Motion-teknik” og en speciel sommerworkshop, hvor der laves små mini-computerspil.

Med en simpel teknik, en tablet og en portion tålmodighed skabes fortællinger, hvor børnenes hjemmelavede figurer bliver levende. Stop motion er en gammel og velkendt teknik. Hvem husker ikke Cirkeline og Bjergkøbing Grand Prix?

På filmværkstederne bygges der kulisser og formes seje figurer af modellervoks, der bliver til skuespillere i børnenes film. Derefter optages der små Stop Motion film på vores Smartphones eller Tablets.

Børnene skal huske at medbringe en Smartphone eller Tablet. Arrangementerne afholdes udendørs, hvis vejret tillader det. Biblioteket sørger for saftevand og guf – men husk selv madpakken, da der spises frokost undervejs. Stop Motion arrangementerne er for børn på 8-11 år. Se de præcise tidspunkter på hjemmesiden www.slagelsebib.dk.

Skab dit eget computerspil
På sommerworkshoppen, som strækker sig over to dage (d. 13. juli og 14. juli) på Slagelse Bibliotek, kan børn og unge skabe deres eget mini-computerspil.

Deltagerne skal være mellem 10 – 16 år. Måske synes børnene allerede, at det er fedt at skrive kode eller måske har de mod på at lære det – der er plads til alle.

Deltagere skaber deres egne fortællinger i virtuelle verdener. Fortællingerne bygges op som små computerspil, og der bruges kode til at gøre figurerne levende. Deltagerne skal medbringe egen bærbare computer eller iPad. Biblioteket sørger for lidt snacks og drikkevarer i løbet af dagene.

Bibliotekar og kreativ It/Tech Nørd Sisse Olesen er vært ved arrangementerne og glæder sig til at tage imod børnene; ”Arrangementerne skal få børnene til at slippe fantasien løs og skabe deres egne universer i stedet for blot at spille et computerspil. De plejer at skabe nogle skønne fortællinger, som afspejler kreativitet og vilde idéer ”

Alle arrangementerne er gratis og kræver tilmelding. Læs flere informationer omkring tider og datoer på www.slagelsebib.dk. Vi følger Kulturministeriets retningslinjer for afholdelse af arrangementer, og har derfor et begrænset antal pladser til arrangementerne.

 

Pressefoto