Den sidste weekend i august afholder foreningen Live4200 for første gang musikfestivalen Slagelse Sommerlyd. I 2020…

Atlantia, Slagelse Sommerlyd

Programmet:

Fredag den 28. august 2020
Kl. 19.00 Mattis
Kl. 21.00 Carpark North

Lørdag den 29. august 2020
Kl. 19.00 Go Go Berlin
Kl. 21.00 Jesper Binzer

”Et corona-ramt Danmark med aflysning af de traditionelle store musikfestivaler og et ønske hos det lokale erhvervsliv om at gøre en forskel for genopretning og fællesskab har givet Slagelse en enestående mulighed. Nu kan vi endelig fylde festival-landkortet helt ud med en urban musikfestival i Slagelse”, siger Jacob Vedel formand for Live4200, der er arrangøren bag Slagelse Sommerlyd.

Slagelse Sommerlyd har plads til ca. 400 gæster fredag og lørdag. Og corona-forholdsreglerne er i top bl.a. med sponsoreret håndsprit, siddepladser og særlige adgangsforhold.

”Jeg har kendt Jesper Binzer i mange år. For en måneds tid siden ringede han – coronaen havde givet et lille hul i en ellers booket kalender. Dermed var der mulighed for, at vi kunne få topnavnet til Slagelse. Så var vi i gang, og med god hjælp fra Jesper Binzer fik vi også kontakt til Carpark North”, siger Miguel Calderon, kreativ koordinator for Slagelse Sommerlyd.

Når det kan lade sig gøre at stable en musikfestival på benene på en måned, handler det om, at gruppen bag Live4200 gennem lang tid har gået med overvejelserne om en urban musikfestival i Slagelse omkring studiestart. Efter en workshop med interesserede borgere fra kommunen for nogle år siden, var rammen stort set klar – organisation, sikkerhed og musik. Planen blev hentet frem fra skrivebordsskuffen, støvet af og opdateret.

”Det går lidt hurtigt i øjeblikket, men det giver energi at opleve den store opbakning fra borgere og virksomheder i Slagelse Kommune”, siger Miguel Calderon, kreativ koordinator for Slagelse Sommerlyd.

”Atlantia, Slagelse Sommerlyd – tog til scenen” – festivalområdet er det gamle Posthus, som ligger ud til togperronen. Musikfestivalen markedsfører sig derfor med 1 times togtur i lige så høj grad til festivalhungrende gæster fra København og Odense som til lokale borgere.

Festivalen er støttet af en lang række lokale virksomheder som Atlantia, Skel.dk, Juul’s Clean Solution, Leif Henriksen Kød, Spar Nord, XL-BYG Grønvold & Schou A/S, VESTSJÆLLANDSCENTRET, BORCH Textile group, ODIN Engineering, JC Carlsen VVS, El-installatør Henning Nielsen ApS, Tømmermester Niels Lien, Peugeot Slagelse, Kings & Queens, Printxperten

Foto: ABW