Hos Kirkens Korshærs varmestue i Slagelse forsøger man at holde så normal en hverdag for de udsatte som muligt. Onsdag var der gratis pizzaer til frokost doneret af take away kunder på Hungry.dk. Pizzaerne blev indtaget med god afstand mellem borde, og alle ca. 50 brugere sidder på afmærkede pladser.

Hver gang en take away kunde klikker på Give Away-knappen på fastfood-portalen Hungry.dk, kommer det nemlig hjemløse i Kirkens Korshærs varmestuer til gavn. I dag var turen kommet til varmestuen på Sdr. Stationsvej i Slagelse.

”Vores brugere elsker, når der er pizza på menuen. Det er et lysglimt i en belastet hverdag, og de er taknemmelige over, at der er mennesker, der tænker på dem. Vi følger selvfølgelig de gældende corona restriktioner, og derfor serverer vi pizzaerne for vores brugere, så vi undgår situationer, hvor de kommer for tæt på hinanden,” forklarer Hanne Merete Pedersen, leder af Kirkens Korshærs Varmestue.

Hun understreger, at de ikke har haft et eneste tilfælde af brugere smittet med Corona. Men hvis det uheldige skulle ske, så har de indrettet et specielt rum til isolation.

Indsamlet flere end 200.000 kr.
Det er helt almindelige danskere, der hver dag donerer penge via Give Away konceptet på Hungry.dk. De kan vælge at klikke 5, 10 eller 20 kr. ind til de udsatte og hjemløse, når de bestiller take away online.

Det betyder, at Hungry.dk i samarbejde med deres lokale restauranter og hjemløse-organisationerne arrangerer mad til hjemløse. I dag var pizzaerne leveret af Downtown Pizza, der er tilknyttet Hungry.dk platformen.

I 2019 samlede Hungry.dk flere end 200.000 kr.

I 2019 talte man Slagelse Kommune 171 hjemløse i 2019 mod 149 i 2017. Desuden er der en generel stigning uden for de større byer.

Nyeste tal fra det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd(VIVE), viser, at der i 2019 lever lidt flere end 6.400 personer i Danmark i hjemløshed.

Pressefoto