Louis Nielsens to butikker i Slagelse har, sammen med Louis Nielsen i Køge, doneret 15.000 kr. til cykelholdet, Cykelnerven. Det er holdet Team Midtsjælland, der har modtaget pengene. Cykelnerven indsamler penge til bekæmpelse af sclerose, og hver sommer kæmper 300 dedikerede cykelentusiaster sig til tops i de franske bjerge for at indsamle penge til forskning i sclerose og sætte fokus på sygdommen.
Ligesom Tour de France er Cykelnervens tur i år flyttet til september. Den 15.-20. september skal cykelrytterne prøve kræfter med bl.a. Grand Colombier, Col de la Madeleine og Col de la Biche. Bjerge, der er kendt fra Tour de France.

Cykelrytter og optikerassistent: Jeg glæder mig

Cykelnervens hold, Team Midtsjælland, består af 42 ryttere. Heriblandt Kasper Dixen, der til daglig er salgsassistent hos Louis Nielsen. Cykelturen i de franske bjerge er for ham meget mere end blot en cykeltur. Han gør det for at teste sin form, viljestyrke og udholdenhed, men mest af alt for at bidrage til at bekæmpe sclerose.

– Jeg kører for at gøre noget godt for andre, imens jeg gør noget godt for mig selv. Det at Sclerose er uhelbredeligt rører mig rigtig dybt og giver mig endnu mere lyst til at bidrage i kampen mod den sygdom. Jeg elsker at cykel, så hvorfor ikke slå interesse og kampen i den gode sags tjeneste sammen! Jeg tror på, at vi sammen kan gøre en forskel, fortæller Kasper Dixen.

Scleroseforeningen: Støtten har kæmpe betydning

Scleroseforeningen, der står bag Cykelnerven, er glad for donationerne, som er helt afgørende i forskningen og behandlingen af sclerose.
– Det har en kæmpe betydning for Cykelnerven og Scleroseforeningen, når Louis Nielsen og andre virksomheder vælger at støtte kampen for en verden uden sclerose. Vi indsamler hvert år penge til den uundværlige forskning i sclerose, med målet om bedre behandling til mennesker med sclerose samt en kur mod sygdommen, fortæller Jakob Gura, der er eventmanager hos Scleroseforeningen.
Scleroseforeningen er en lille forening, og derfor falder støtten på et ekstra tørt sted.

– Hvert bidrag tæller for alvor i vores arbejde og derfor er vi ekstra taknemmelige, når virksomheder støtter forskning i sclerose, fortæller han.

Chefoptiker: Vi er glade for at kunne støtte

Indehaver og chefoptiker, Jeanette Petersen, er glad for at kunne støtte det gode formål.

– Sclerose er en frygtelig sygdom, så vi er glade for, at vi kan bidrage til at bekæmpe den, fortæller Jeanette Petersen, der ejer Louis Nielsen på Nytorv 10 i Slagelse.

Når Kasper Dixen ikke er i uniform hos Louis Nielsen i rollen som optikerassistent, iklæder hans sig Cykelnervens cykeldragt og begiver sig ud på de midtsjællandske veje for at pudse formen af og blive helt klar til de høje franske bjerge. Og han glæder sig.
– Jeg kan slet ikke vente. Det bliver så fed en tur og en god oplevelse. Jeg er spændt på, om jeg kan klare alle bjergene, men jeg har en god fornemmelse, for jeg har virkelig trænet meget og forberedt mig grundigt, fortæller Kasper Dixen.

Værd at vide

– Louis Nielsens butikker i Slagelse og Køge støtter Cykelnerven med 15.000 kr.
– Cykelnerven er et cykelhold under Scleroseforeningen, som samler penge ind til bekæmpelse og forskning i sclerose.
– Hvert år sender Cykelnerven et hold cykelryttere af sted til Frankrig. Her skal de prøve kræfter med bjergene fra Tour de France. I år finder turen sted den 15.-20. september.
– Team Midtsjællands 42 ryttere skal til Frankrig. Heriblandt Kasper Dixen, der til daglig er optikerassistent hos Louis Nielsen.

Pressefoto