Søndag den. 6. september klokken 14-16 holdes fernisering med vinsmagning af Sydafrikansk vin ved Human Aid Wines ved Birgit og Jørgen Møller-Nielsen, som boede i Slagelse fra 1986-88. Vin og kunst hører meget godt sammen.

I hele september løber “Efterårsudstillingen” 1. del af stablen, fortæller Jesper Thomas Nielsen, initiativtager og indehaver af Galleri-Jethoni.dk, Sorøvej 11 i Slagelse. Vi har hele 17 fremtrædende kunstnere repræsenteret og det er rekord.

Det bliver som en “trilogi” med 2. og 3. del i oktober og november. I oldtiden kaldte man det også en “triade”, så det bliver spændende med afsæt heri at have en dynamisk udvikling og få kunstnere fra bl.a. Møn, Nordsjælland og Jylland til Slagelse.

Først gælder det september, og der vil blive noget at kigge på fra:
Jane Kantsø, keramik.
Irene Wallin, maleri.
Jeanette W. Larsen, maleri.
Jette Bokmand, glaskunst.
Susanne Luup, maleri.
Kirsten Binderup, maleri.
Gitte Gaul, glaskunst.
Gerda Rydbjerg, maleri.
Linda Nielsen, keramik.
Lise Holm, maleri.
Ole Marstrand, maleri.
Inge Schmidt, maleri.
Susanne Diness, maleri.
Britta Ortiz, keramik og tryk.
Flemming Hansen, maleri.
Alan Hauge, maleri og skulptur.
Samt Jethoni selv med pyramide- og klimakunst.

Der er virkelig oplevelser at hente. Galleriets koncept er, ligesom til fitnesshold, at man skal booke en tid, så der er åbent altid – efter aftale – 24SYV365 på 22 61 21 29 eller sociale medier. Herudover når de små Dannebrosflag og skilt er ude på Sorøvej.

Den officielle åbning af og fernisering af kunstudstillingen sker med en særlig event:

Human Aid Wine kommer på besøg fra Silkeborg og Sydafrika. Ægteparret Birgit og Jørgen Møller-Nielsen har vinimportvirksomhed, som er startet ud fra ønsket om at bedre livsvilkårene for socialt udsatte på globalt plan. de fortæleer: “Vi arbejder ud fra FN’s verdensmål og indgår Partnerskaber for handling. I 2019 indgik vi partnerskab med Libby og er nu importør af hendes unikke vine. Libby er den første farvede kvinde i Sydafrika med eget vinbrand. Glæd dig til at blive guidet igennem smagningen af 3 af Libbys dejlige vine og høre om vores møde med Libby og Sydafrika, vores besøg på vingården og om Ungdomshjemmet Beth Uriel i Cape Town, som vi støtter gennem frivilligt arbejde og ubeskårede donationer samt salg af vinen, med den helt særlige historie.”

Herudover vil flere af kunstnerne være tilstede med mulighed for en “ArtistTalk”.

Sted: Galleri Jethoni, Sorøvej 11, Slagelse. Tid: Fernisering: 6. sept.kl.14-16.
Derudover åbent 24syv altid efter aftale – Book din tid 22 61 21 29
De vejl. retningslinier ifht.COVID 19 følges.

Jethoni. Pressefoto.