Lørdag stod lokalnetværket JCI Slagelse klar til at tage imod de frivillige til World Cleanup Day ved Lystanlægget i Slagelse. De 130 frivillige som kom forbi anlægget, indsamlede mere end 300 kilo skrald i og rundt om Slagelse.

Vejret tegnede godt allerede om morgenen, da JCI Slagelse for andet år, stod klar med morgenmad og indsamlingsgrej, fra hovedsponsor Lidl Danmark, ved Lystanlægget i Slagelse. Samfundsklassen fra det lokale 10. klassecenter, X-Class, mødte talstærkt op og sørgede for at al morgenmad var pakket klar i poser i corona-venlig stil. De frivillige blev mødt af to håndspritstandere på hver sin side af området og alle sprittede af, før de trådte ind på pladsen. Håndspritten blev sponsoreret af Juul’s Cleaning Solution.

De mange frivillige kunne efter en velfortjent indsamling, nyde en god kop kaffe fra Kaffeklubbens bil, som Spar Nord Slagelse havde sponsoreret til dagen, og sammen med den gode kaffe kunne de spise en lækker muffin fra Kvickly Slagelses bager.

De yngste deltagere kunne udfolde deres kreativitet sammen med Karen Sieling fra Frirum Lab, ved at sætte vasket skrald på en jordklode og male på oppustet handsker. SK Forsyning gjorde de besøgende klogere på, hvad de må putte i toilettet.

Der gik sport i den
Kragerup Gods havde sponsoreret 2×4 billetter til deres udendørsaktiviteter, henholdsvis til Go Bounce og Go High, som JCI Slagelse havde udlovet til den der kunne samle mest skrald ind i kilo, samt en vinder mellem alle der havde deltaget på dagen. Det fik flere frivillige til at søge ihærdig efter efterladt skrald i og udenfor Slagelse. Største indsamling på dagen blev 78,5 kilo. 307 kilo skrald blev der helt nøjagtigt samlet ind i løbet af dagen.

”Det var imponerende og overraskende at se, hvad de frivillige havde fundet i naturen. Alt fra cykler og indkøbsvogne, til tagplader og store papkasser. Det viser igen hvor vigtigt indsamlinger som disse er. Selv i coronatiden, var alle var gode til passe på hinanden dagen igennem. Der har været stor opbakning fra de lokale samarbejdspartnere og sponsorere og de har været med til at gøre dagen lidt ekstra speciel for de mange der kom forbi os i løbet af dagen,” siger Mie Lyngstrøm, projektansvarlig for World Cleanup Day ved JCI Slagelse.

World Cleanup Day startede i 2008 i Estland, hvor 50.000 mennesker valgte at stå sammen for at fjerne skrald i deres land på baggrund af et lokalt JCI-projekt. Siden hen er World Clean Up Day blevet en årlig begivenhed i hele verden, hvor mennesker samles og slår et slag for miljøet og for vores fælles fremtid.
JCI Danmark havde i år organiseret affaldsindsamlinger i seks danske byer – Thy, Slagelse, Viborg, Horsens, Ringkøbing-Skjern og Køgebugt.

Foto: JCI Slagelse