Medarbejderne på Autisme Center Vestsjælland (ACV) og på Specialcenter Slagelse mødes af større og større faglige krav. Hver dag går medarbejderne på arbejde og sørger for, at borgerne i Handicap og Psykiatri får en professionel og kompetent behandling. Et nyt samarbejde med ZBC løfter medarbejdernes faglige kompetencer, oplyser Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Ufaglærte medarbejdere på kommunens handicap- og psykiatri arbejdspladser kommer nu på skolebænken. Et nyt uddannelsessamarbejde med ZBC skal supplere medarbejdernes erfaring med uddannelse, så de får et kompetenceløft til gavn for både borgere og medarbejdere. Uddannelsen varer 42 uger og er tilrettet medarbejdere med mindst fire års arbejdserfaring. Når uddannelsen er vel afsluttet, kan deltagerne kalde sig pædagogisk assistent.

– Vi har en gruppe virkelig dygtige ufaglærte medarbejdere på ACV, som brænder for handicapområdet, men aldrig har fået en formel uddannelse. Dem vil vi gerne give et kompetenceløft, så de får styrket fagligheden, siger Trine Stokholm, virksomhedsleder på ACV.

– Vi stiller store krav til vores medarbejderes uddannelsesniveau, og derfor kan medarbejderne indgå i flere dele af arbejdet, når de får uddannelsen. Det er til gavn for både borgere og medarbejdere, supplerer Troels Nordkvist Permin, virksomhedsleder på Specialcenter Slagelse.

Det første hold udbydes til oktober og her får cirka 25 ufaglærte medarbejdere fra ACV og Specialcenter Slagelse mulighed for at dygtiggøre sig. Det er hensigten at der skal starte nye hold hvert år, så mange ufaglærte medarbejdere på sigt på tilbudt uddannelsen. Malene Krogsgaard Mortensen er ansat på ACV og er en af de medarbejdere, som starter på den nye uddannelse til oktober. For hende er målet klart.

– Jeg har været pædagogmedhjælper i mange år, og det er jeg rigtig glad for. Men kravene til mit arbejde løftes hele tiden, og derfor vil jeg uddanne mig, så jeg også kan være sammen med de skønne børn herude i fremtiden. Man kan jo ikke læse sig til et stort hjerte, men jeg er sikker på, at uddannelsen vil give mig større selvtillid og nye kompetencer, siger Malene Krogsgaard Mortensen.

Det er netop medarbejdere som Malene samarbejdet skal være med til at løfte, og fordi uddannelsen målrettes medarbejdernes faglige område, kan medarbejderne bruge den nye viden i deres daglige arbejde.

 

Malene Krogsgaard Mortensen, ansat på ACV. Pressefoto.