Et nyt skærmdesign, der er blevet udviklet sammen med passagererne og grundigt testet af mange pendlere og passagerer, bliver nu rullet ud i Østdanmark til skærmene på stationer, hvor der kører fjern- og regionaltog. Det nye design blev allerede før sommerferien rullet ud til jyske og fynske stationer.

Nye infotavler, foto: Banedanmark

Det nye design er blevet grundigt testet for læsbarhed og brugervenlighed: Fra det kun var streger på et stykke papir, der blev forevist pendlerpaneler og ventende passagerer på stationerne, til liveafprøvningen på 14 stationer i november-december sidste år, hvor der kom mange brugerkommentarer.

Designet er løbende tilpasset på baggrund af brugernes input. Det nye skærmdesign gør det lettere at se, hvor på perronen man som passager skal placere sig for at komme i den vogn, man har pladsbillet til. Det er derfor også en hjælp på stationer, hvor der kan være mange passagerer i en tid med krav om, at vi skal holde afstand.

Ikoner og animationer gør informationen lettere at forstå
Som noget nyt vises togets ankomsttider på alle efterfølgende stationer på ruten, ligesom det nu bliver nemt at finde cykelvognen eller døre med let adgang for kørestol, barnevogn eller cykel ved hjælp af ikoner på skærmen. Blandt forbedringerne er også, at skærmen tæller ned til afgang, så man kan se, at toget snart skal køre, som vi kender det fra S-togene i København.

“Det grafiske design med animationer og ikoner skal gøre det lettere at tage toget. Vi har i hele projektet haft brugerne involveret og testet forskellige udgaver af designet. På baggrund af kommentarerne har vi justeret designet, så der nu er større kontrast og tydeligere skrift, og siden vi rullede det nye skærmdesign ud i Vestdanmark, har vi fået mange positive tilbagemeldinger,” siger trafikinformationschef Pernille Jørgensen, der er chef for Banedanmarks og DSB’s fælles trafikinformation.

Udrulningen foregår strækningsvis
I denne uge kommer det nye design til stationer mellem Roskilde og Næstved og mellem Kalundborg og Lejre. Derefter fortsætter udrulningen til det øvrige Sjælland resten af måneden og afsluttes på Københavns Hovedbanegård den 5. oktober.

Se skærmdesignet på din egen skærm
Hvis du er spændt på at se det nye skærmdesign i funktion, kan du tage et kig på app’en Din station eller trafikinformationssiden dinstation.dk, der er bygget op i tilpassede versioner af det nye design.

Husk, fortsat at vise hensyn og passe på hinanden, når du benytter den offentlige transport. Rigtig god rejse.

Læs mere om det nye skærmdesign og se udrulningsplanen på Banedanmarks hjemmeside.