Det alkoholfrie netværk, Ringen i Slagelse og Slagelse amatørteater Krabasken, de to steder er uadskillelige.

Ringen har gennem de sidste 25 år set alle forestillingerne og denne gang lørdag den 5. september var der 34 personer til forestillingen Album.

I Ringen kommer der alle ”typer” mennesker som har det til fælles, at de vil et nyt liv uden alkohol og det sker gennem det ædru fællesskab.

Ringen har et motto som hedder ”Det må ikke være kedeligt at være ædru”, og her er Krabasken en stor medspiller for at leve op til det motto. Det at vi kan sidde ved små borde i grupper og drikke kaffe eller vand, det har en stor social dimension fortæller formanden i Ringen Mogens Lindstrøm. Vi har Krabasken som en del af det der er med til, at vores medlemmer får glæde i det nye ædru liv, det er nemlig sådan, at der skal sættes noget andet i stedet for flasken, hvis missionen om et godt liv uden alkohol skal lykkedes.

Der skal fyldes glæde på tanken. Der skal skabes en fælles, sund og oplevelsesrig interesse for misbrugerne i Ringen. Når en person stopper med at drikke, opstår der et tomrum, som skal fyldes ud med noget andet og helst positivt, der er det, at kunne deltage i gode arrangementer med andre mennesker, som i dette tilfælde i Krabasken, det gør en stor forskel.

Pernille Jensen, Mogens Lindstrøm og Anni Jensen havde en løs snak, med mange kloge ord, på trappen i Krabasken.

Pernille havde dette at sige:
”Jeg er kommet i Ringen i over 3 år og har i alle årene været med Ringen i krabasken. De er så dygtige og vi nyder at være på deres hyggelige teater. I dag var det helt vildt, salen var bare helt med også selvom vi skulle blive siddende ned.
Denne gang var der kommet et afbud i sidste øjeblik, så jeg spurgte Mogens om min veninde måtte komme med og det var ok. Det viser også min glæde ved at komme i Ringen og ikke skjuler det for nogen. Det gør bare livet nemmere at jeg ikke skal skjule mit gode liv for nogen. Tak til Mogens for at lave disse oplevelser for os.

Det at Ringen har disse teatre ture det gør jo også at vi personer, som er stoppet med at drikke, vi bliver hærdet i at melde ud om, at vi ikke drikker alkohol, men til gengæld så får vi store oplevelser sammen med andre i Ringen og giver vores erfaringer videre.

Anni supplerede med dette:
”Jeg har været med i Krabasken sammen med Ringen i mere end 9 år. Nogle af gangene er min datter og mit barnebarn med, de tager turen fra København for at være med, det er selvfølgelig for at være sammen med mormor, men også fordi de hygger sig med medlemmerne i Ringen. Vi er jo ganske almindelige mennesker, der som mange andre har haft problemer i livet og vi har gjort noget for at få det godt, det smitter selvfølgelig af på familien også, så jeg håber da at de skal med næste år, når der skal opføres ”Bølle Bob”.
Anni fortsætter ”Det er en rigtig god måde at være sammen på, det er så givende når vi er med Ringen i dette fantastiske teater, jeg har det bare så godt bagefter. Jeg smiler i flere dage. Og som Mogens ynder at sige, det skal være sjovt at være ædru, det er det absolut både i Ringen og i Krabasken”

Formanden pointerer:
”Når der sættes noget i stedet for alkohol, så er det med til at give fodfæste i det ædru liv. Det er vigtigt at kunne føle at man har et dejligt liv uden alkohol, da trangen til at blive påvirket, kan være meget stærk i perioder, her er det at de gode oplevelser skal tage over og ”fortælle” at ”jeg vil ikke være afhængig igen, jeg vil bestemme i mit eget liv” og derigennem mindske trangen til alkohol, for til sidst at få den helt til at forsvinde og så forblive et ædru menneske.
Der skal fightes og kæmpes og tankerne skal fodres med positive tiltag så følelsen af, at det er
dette liv jeg vil, dette er mit liv”

Stor tak for alle de gode oplevelser i Krabasken gennem mange år, der også har en medvirkende til, at livet kan ændre sig for en gruppe mennesker.

Pressefoto