Liselund inviterer til sang-søndag den 20. september 2020 kl. 14.00 – 16.00: ”Fra Vugge til Krukke”.

Vi vil tage jer på en rejse i Højskolesangbogen gennem livet fra fødslen og til den uundgåelige afslutning. Vi skal synge glade børnesange, håbefulde sange fra ungdommen, sange om lykkelig og ulykkelig kærlighed, sange om familie- og voksenlivet, sange om arbejdslivet og sange om livets efterår.

Vi er begge ud af sangglade familier, og sang og musik har betydet og fyldt meget i vores liv, hver for sig og sammen. Som lærere i Folkeskolen har vi gjort vores for at give den danske sangskat videre til nye generationer, og i vores fritid har vi dyrket musikalske fællesskaber på forskellig vis. I den seneste tid har det været en fornøjelse at se, hvordan fællessangen har grebet om sig i vores land, og her var Liselund jo allerede i fuld gang med sangeftermiddage, længe før nogen havde hørt om Covid 19.

Vi håber, I vil synes om vores sangvalg, og at vi rammer nogle sange, der også betyder noget for jer.

Bodil: Jeg er født i 1954 i Aarhus. Har flyttet en del rundt som barn og bl.a. boet to forskellige steder i Grønland. Mine forældre var lærere, jeg er vokset op med højtlæsning, aftenbøn, megen sang og musik og kærlighed til naturen. Aftenbønnen forsvandt engang i tresserne, min ungdom tilbragte jeg på den yderste venstrefløj, men som så mange andre blev jeg lidt mere moderat med alderen. Jeg har været lærer i 39 år, de 38 på Hvilebjergskolen i Sørbymagle, hvor jeg i en årrække også var kirkesanger. Begge jobs elskede jeg. Jeg har dannet par med Per siden julen 2004. Vores tilsammen fire børn har sammen med deres ægtefæller beriget familien med 9 børnebørn. Jeg er medlem af et kor, en læsekreds og af Visens Venner.

Per: Jeg er født på Nordfyn i en lille landsby, Skamby. Jeg voksede op i en kærlig familie og gik de første 7 år i skole på Skamby skole, hvor sang var et vægtigt indslag. Der var morgensang hver dag! På Odense Katedralskole stiftede jeg bekendtskab med korsangen. Det fortsatte i Ribe Kammerkor, mens jeg læste til lærer. Da jeg kom til Slagelse i 1982 som lærer, kom jeg i Slagelsekoret og Rytmekoret. Det fik dog en ende, da jeg engagerede mig i fagpolitisk arbejde i Danmarks Lærerforening, men interessen og kærligheden til sang holdt ved. Nu er vi begge gået på pension, vi synger stadig, og gerne sammen med andre.

Det koster 30 kr. at deltage. Der serveres kaffe, the, småkager og vand.

Bodil Toldbod og Per Toft Haugaard. Pressefoto.