Byrådsmedlem og regionsrådsmedlem Anders Koefoed (V) efterlyser klart svar fra flertalsgruppen i sagen om de utilstrækkelige busafgange i Slagelse Kommunes yderområder. Anders Koefoed sidder i Erhvervs- og Teknikudvalget, hvor han sammen med Henrik Brodersen (O) kæmpede for at bevare busrute 902 med uændret køreplan og oversende sagen til budgetforhandlingen. Men det var der ikke flertal for, fortæller de i en pressemeddelelse til Dit Slagelse:

“Jeg forstår det ikke. Vi stemte imod at ændre rute 902 så den ikke længere køre direkte til Slagelse. I stedet for sættes der nu suppleringsbusser ind, for at afhjælpe problemerne.
Det hele er nu endt med dårligere service og formentlig bliver det samlet set dyre end før, hvor borgerne var tilfredse med busserne,” siger Anders Koefoed.

Inden mandagens byrådsmøde var Anders Koefoed ude foran rådhuset, for at bakke op om de mange borgere, der havde mødt op foran rådhuset for at demonstrere mod de utilstrækkelige busafgange:

“Denne sag har stor betydning for mange. Ikke kun ildsjæle som John Petersen, Karin Kristiansen og mange andre, heriblandt flere lokalråd, der har gjort et formidabelt arbejde med at søge opbakning til et bedre busnet i Slagelse Kommunes yderområder, men også alle andre som til daglig er afhængig af den offentlige bustransport,” siger Anders Koefoed, der ved demonstrationen var i følgeskab med blandt andet Knud Vincents (V), Henrik Brodersen (O), Ann Sibbern (O) og Christopher Trung (V).

Borgere ønsker klart svar fra borgmesteren
En af initiativtagerne bag demonstrationen, 69-årige Karin Kristiansen, er glad for at der er politikere der søger et klart svar og at få løst udfordringerne. Det siger hun blandt andet til netavisen Slagelse.info:

“Det er forvirrende når der siges det ene, men gøres noget andet. Jeg tror det har givet indtryk at vi var en del der var mødt op ved demonstrationen. Selvfølgelig var det under hensyn til COVID-19, og derfor var der mange af os der havde stillet sko foran rådhuset, for at symbolisere dem der gerne ville have været med, men som ikke kunne på grund af COVID-19. Og selvom jeg er glad for at flere af politikerne bakker mig op, så vil jeg ønske jeg kunne få et klart svar fra borgmester John Dyrby Paulsen,” siger Karin Kristiansen.

En del var mødt op ved demonstrationen. Under hensyn til COVID-19 havde mange stillet sko foran rådhuset, for at symbolisere dem der gerne ville have været med, men som ikke kunne på grund af COVID-19. Foto: Christopher Trung