Lørdag den 31. oktober kl. 15.00 kan man høre historien om den store gravhøj Galgebakken ved Slots Bjergby.

Meget tyder på at mennesket altid har forholdt sig til døden. Vi har taget varsler af dyrs færden, vejrets arten og gennemført særlige ritualer for at hjælpe de døde til dødsriget – og sørge for at få dem til at blive der. Vi begraver, brænder, holder nede, hjælper op, pynter og bygger, vi synger, læser og lyser for de døde.

Arkæolog, Dr. phil. Klaus Ebbesen fra Københavns Universitet fortæller om Galgehøj. Hvordan er den bygget og hvorfor? Hvem og hvad ligger derinde? Vi hører om oldgamle stendysser, der blev bygget længe før pyramiderne, og om runde gravhøje, der ligner bløde bakker i landskabet.

Der uddeles billedhæfter til ledsagelse af foredraget.

Mødested: Galgebakken, Hashøjvej, nord for Slots Bjergby.

Parkering: Hashøjvej, bemærk indkørsel fra Slotsbjergby.

Varighed: ca. 60 minutters foredrag og efterfølgende mulighed for spørgsmål.

Arrangementet er velegnet til både voksne samt større børn i følge med en voksne.

Læs mere her

Foto: ABW
Del på sociale medier