Elsker du at mærke hårene rejse sig på armene? At få klamme håndflader og mærke pulsen stige? At adrenalinen suser rundt i kroppen? Så er det her lige noget for dig!

Slagelse Biblioteker og forfatter Jonas Aagaard Dinesen fra Read.Die.Repeat inviterer til en aften, hvor horrorgenren hyldes. Som optakt til De Dødes Nat kommer en række danske horrorforfattere til Slagelse Bibliotek, som vil fortælle os meget mere om genren, deres forfatterskaber og læse højt fra deres egne (uhyggelige) værker efterfulgt af en nervepirrende paneldebat.

Mød Danmarks gyserkonge
Horror er en genre inden for litteraturen, der kredser om gys og uhygge for at skræmme læserne. Jo mere uhyggeligt, jo bedre! Mandag den 26. oktober kl.19.00 kan du møde fem forfattere, som netop er gode til at skræmme deres læsere – og har et stærkt kendskab til genren.

Præsentation af forfatterne;

Steen Langstrup
Debuterede i 1995 og har siden skrevet en lang række bøger i forskellige genrer såsom humor, gys, socialrealisme, thrillers, krimier, fagbøger og tegneserier.
Er blevet kaldt ‘Danmarks gyserkonge’ og ‘Danmarks Stephen King’ – og har som øgenavnene antyder skrevet flere gode gys. Blandt dem ‘Alt det hun ville ønske hun ikke forstod’, der danner grundlag for den prisvindende film ‘Finale’ samt debutromanen ‘Kat’, der blev filmatiseret i 2001.
To romaner, ‘Fluernes hvisken’ og ‘Kat’ er radiodramatiseret af Danmarks Radio. Er oversat til engelsk, tysk, spansk, finsk, svensk og norsk.

Ann Gud Øhrberg
Ane Gudrun er forfatter og illustrator, og nok mest kendt for sine børnebøger end for sine gys, men for Ane er det en lige så vigtig del af hendes virke.
”Det er en balance for mig hele tiden, mellem det lyse og det mørke. Jeg kan pludselig få nok af det ene, og så kaster jeg mig mod det andet. Det giver mig en fantastisk balancefølelse, når jeg husker begge sider. Jeg elsker nemlig gyset, det overnaturlige og det bizarre. Jeg læser, ser, skriver og lytter til gys.”
Ane Gudrun har bl.a. skrevet gysernovellen Grå fra antologien Mørkets Gerninger, men hun blander også gerne monstre, spøgelser og varulve ind i hendes billedbøger, og der er mange flere gys på vej – både i illustration, tekst og i film.

Freddy E. Silva
Freddy E. Silva (f. 1976) er en chilensk født, nu dansk forfatter, der debuterede med horrornovellen ‘Heksejægeren’ i Tellerups horrorantologi ‘Velkommen til Dybet’. Efterfølgende er det blevet til to futuristiske thrillers/scifi romaner, Mediatropolis og Virtropolis samt en række noveller i de fantastiske genrer. Blandt disse finder man horrornovellerne ‘Stumt Vanvid’ fra antologien Dystre Danmark 2, ‘Rising Sun’ fra antologien Mørkets Gerninger samt ‘Hotel’ i den kommende antologi Mørkets Gerninger Går Igen.

Nicolai Martin Aagaard Rasmussen (NMAAR)
“Jeg er uddannet billedfagslærer, men har de sidste seks år arbejdet som selvstændig illustrator. Ud over et virke som albumcover-kunstner og maler er jeg nu startet som tegneserietegner. Gennem Forlaget Afkom har jeg udgivet tre historier og er p.t. i gang med fem historier til et selvstændigt hæfte og har to andre projekter i støbeskeen. Primært omdrejer både stil og historier sig det mørke og det uhyggelige. Jeg har altid haft en forkærlighed for sci-fi, fantasy og religiøs mytologi, som jeg trækker meget på i mine historier. Sat i fremtiden, fortiden og alternative dimensioner udforsker jeg uhygge, dæmoner, død og ødelæggelse.”

Aske Munk-Jørgensen
Aske Munk-Jørgensen (f. 1979), har udgivet lyrik, noveller og romaner. Blandt andet den krybende, psykologiske horrorroman Gamle venner, som udkom i 2019.
“Horror har fulgt mig gennem folkeskolen, på gymnasiet og på universitetet, og da jeg selv begyndte at skrive litteratur, ja, hvad var så mere naturligt end at tage fat i horror?
Jeg elsker det der sted, hvor det trygge bliver utrygt, hvor det kendte lige pludselig bliver fremmed. Hvor mørket i dig selv kigger frem.
Den foreløbige kulmination er Gamle venner. men jeg har faktisk allerede den næste roman klar, så stay tuned.”

Vi slutter aftenen af med en skræmmende konkurrence, der tager udgangspunkt i de deltagende forfatteres og forlags værker samt de mere klassiske horrorhistorier.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding – der serveres en chokerende kop sort kaffe og the. Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger for forsamlinger og arrangementer for at undgå smittespredning.
Tilmeld dig på www.slagelsebib.dk

Gys for hele familien i uge 44
Hos Slagelse Biblioteker og Borgerservice – og i hele byen – kan du opleve arrangementer for både store og små i forbindelse med De Dødes Nat i uge 44. Se blandt andet uhyggelige film, mød hyggeheksen Hilda, lav din egen mosterbog eller vær med til at jage mostre på biblioteket.

Læs mere om alle arrangementerne på www.dedødesnat.dk og www.slagelsebib.dk

Pressefoto