”Det er så hyggeligt at passere de fine krukker i Eggeslevmagle. Ville det ikke også være dejligt at have sådan nogle her i vores landsby?”

Omtrent sådan begyndte en samtale mellem en gruppe mennesker forsamlet i et køkken, en formiddag i februar måned. De seks mænd og kvinder, lykkeligt uvidende om det snarlige behov for mundbind og andre værnemidler, var samlet for at afholde et bestyrelsesmøde i Landsbyrådet for Ørslev og omegn.

8 måneder, 160 kg ler, to brændinger, 50dages dekorationsarbejde, et nyetableret krukkeområde, indhentning af nødvendige tilladelser og en hel del samtaler med en interesseret og meget opbakkende Slagelse kommune senere, er krukkerne nu endelig klar til at blive set og nydt af beboere og forbipasserende.

Officiel afsløring lørdag den 31. oktober 2020 kl. 13:00 ved gadekæret i Ørslev – Ørslev Kirkevej 1, 4230Skælskør – pga. covid-19 retningslinjerer denne indvielse kun for indbudte gæster. Landsbyrådet for Ørslev og omegn står for et let traktement.

Krukkerne kunne sagtens stå og blot være smukke i sig selv, uden yderligere staffage, men landsbyen har besluttet at beplante dem, således at årets gang også på denne måde afspejles i valget af blomster og planter.

Krukkerne bærer på en udsmykning og en fortælling, som på en og samme gang er lokal og universel, og som tager afsæt i middelalderdansefrisen i kirken, nærmeste nabo til de to tilflyttere. På den måde kommer krukkernes dekorationer til at forbinde fortid og nutid, samt give et bud på livets gang i landsbyen for også kommende beboere. Vi i Ørslev landsby er meget glade og taknemmelige for resultatet, og fryder os over hele processen og samarbejdet med kommunen og inddragelsen af den dygtige og engagerede lokalkunstner, Nelly Gaskin, og vi vil glæde os til at dele krukkerne med alle de som gør holdt ved gadekæret i løbet af året.

Et spændende projekt med økonomisk støtte fra Slagelse kommunes miljø-, plan- og landdistriktudvalg.

Nelly Gaskin vil ved den officielle afsløring fortælle om hele processen. Lige fra den første vandretur i Ørslev, til de mange timer sammen med krukkerne på Bruuns Hjørne i Skælskør, til den nervepirrende proces – selve brændingen og ikke mindst de gange hvor krukkerne har været på landevejen mellem hendes værksted og værkstedet, hvor de er drejet og brændt.

Pressefoto