Der er gået sport i at træne udendørs! Vi bruger nemlig i høj grad naturen som et slags døgnåbent, udendørs motionscenter med uendelige træningsmuligheder og udfordringer. Og det skal mange flere være en del af, meddeler Slagelse Kommune.

– Rent faktisk er naturen blevet et af de mest populære steder for voksne danskere at dyrke motion! Det er nemt, gratis og tilgængeligt for alle – og i Slagelse Kommune har vi masser af motionsoaser og mulighed for træning i det fri, som vi rigtigt gerne så, at mange flere kendte og brugte – både privat og som foreninger, siger Lise Østergaard Pedersen, der er breddeidrætskonsulent i Slagelse Kommune og ansvarlig for det nye kursus.

Oveni det er udendørs træning også noget af det sikreste motion man kan dyrke i disse tider. Derfor inviterer Slagelse Kommune nu, i samarbejde med Dansk Arbejder Idrætsforbund, instruktører, trænere og andre frivillige i det lokale foreningsliv på et gratis Naturmotionsguide-kursus, der tager udgangspunkt i praksis. Selvfølgeligt med både afstand og under hensyn til CoVid-19-anbefalingerne.

På kurset vil man blandt andet lære lidt om træning generelt, og man vil blive præsenteret for en række øvelser, der egner sig specielt godt til naturmotion. Øvelser, man også snildt kan bruge i sin egen daglige træning, med kollegerne på arbejdet eller til træning af f.eks. ældre på et aktivitetscenter.

– Det er den oplagte chance for at få lavet et naturmotionshold i foreningen, på arbejdspladsen eller andre steder. Og det er ikke kun for sportsklubberne, for i disse tider er det måske svært at mødes i strikkeklubben eller til banko. Men så kan man holde kontakten ved at starte et motionshold udenfor! Jo flere, der ved hvordan vi man bruger naturen, desto bedre, siger Lise Østergaard Pedersen.

Er du interesseret i at deltage for din forening? Så kan du se herunder, hvordan du melder dig til kurset.

Dato:
Fredag den 6. november 2020 kl. 9 – 15.

Sted:
Lystanlægget i Slagelse og Sportscollege. Vi mødes på Sportscollege ved Harboe Arena Slagelse kl. 9. Adressen er Parkvej 37, 4200 Slagelse. Senere på dagen går vi ud i Lystanlægget.

Tilmelding:
Tilmelding sker ved at sende navn og kontaktoplysninger på til breddeidræts-konsulent Lise Østergaard Pedersen via mail til lisep@slagelse.dk senest fredag den 30. oktober kl. 12.

Vi starter dagen med fælles morgenkaffe og brød, og der vil være frokost samt frugt og vand til alle deltagere. Der er plads til max. 25 personer, og som udgangspunkt er der plads til én person fra hver forening, afdeling eller gruppe. Først til mølle-princippet.

Pressefoto