I efterårsferien sætter Vikingeborgen Trelleborg fokus på det skumle og uhyggelige ved vikingerne. Kom og oplev det spændende familieprogram med sjove vikingeaktiviteter

Museet har sørget godt for sikkerheden i forhold til Covid-19 situationen med ekstra håndspritstandere, afspritning af overflader og at genstande afsprittes jævnligt. Derudover er der en masse plads på Trelleborg, så det er nemt at holde afstand, både i aktiviteterne og på dagens mange programsatte oplæg.

I efterårsferien tilbyder Trelleborg nye udendørs aktiviteter, hvor publikum kan skyde efter monstre eller lave ulvemasker efter fund fra Hedeby. I de Islandske sagaer fortælles om en flok vikingekrigere iført ulvemasker, der gik bersærk i kamp.

Gæsterne kan også riste “binderuner”. Runerne var vikingernes alfabet, også kaldet en – futhark. Runer fra vikingetiden findes mest som meddelelser på runesten og den mest kendte er nok den store Jellingsten, der indeholder den tids hotteste politiske budskab om en konge; Harald Blåtand, der samler riget, og indfører kristendommen. Runer findes også ridset i såkaldte “spjalter”, små træstykker, der har været brugt som mærker på varer og tilkendegivet ejerskab. Spjalterne er også en slags vikingetids sms ér. I Bergen i Norge er der fundet mange af disse spjalter og på dem står der beskeder, som vi også kender fra i dag, f.eks. “Tyra siger; kom hjem nu” og “Kys mig min elskede” Udover at runer har været en måde at kommunikere og skrive på, så havde enkelte runer også en overordnet symbolsk betydning. I vikingelandsbyen kan du riste runer og netop vælge den rune, som du har mest brug for. Med aktivitets-armbåndene kan du også få et Drageskjold eller et monstrer-dræbersværd. Sværd og skjold kan dekoreres efter eget ønske med farver fremstillet, som i vikingetiden. Ved bålet kan gæsterne lave sig et fælt fladbrød og smage autentisk løg-æblekompot.

Fredag d.16 oktober fra kl. 19-21 Nat på Borgen
Dørene åbnes for en helt speciel aften, hvor gæsterne i mulm og mørke kommer tæt på museets udstilling og fundene. Vi går med fakler ud på Borgen og møder de døde. Aftenen slutter med et kæmpebål og lidt styrkende efter strabadserne. Pga. covid.19 må der max deltage 50 personer, tilmelding på Trelbook@natmus.dk 

Lørdag d. 17. oktober kl. 10-15 Velklædt i vikingetiden
Kom og mød eksperterne. Tekstilforsker Ulla Mannering fra Nationalmuseet, Eva Andersson Strand og Marie Wallenberg fra Københavns Universitet. Velklædt i Vikingetiden er et forsknings- og formidlingsprojekt, hvor vikingetidens tekstiler og dragter genskabes. Se tekstiler og tekstilredskaber fra vikingetiden, og oplev hvordan de fungerer i praksis. Se også hvordan et rigtigt vikingetidsbrikbånd fremstilles.

Hele ugen vil gæsterne kunne møde mange spændende og forskellige vikinger på pladsen. Trelleborgs venner og Borgfolket vil plantefarve, i de smukkeste farver, lave autentisk træhåndværk, smede, kæmpe, samt stege og røge i vikingelandsbyen. Måske falder der en lille smagsprøve af her og der.

I butikken vil det være muligt at købe varme og kolde drikkevarer, samt pølsehorn, sandwich og lækker kage. Man er velkommen til at spise den købte mad og drikke i museets cafe. Har man selv mad med er der mange borde og bænke på udearealerne.

Museet åbent fra 10.00-16.00

Entre: Børn gratis. Voksen 100kr med adgang til alle gratis aktiviteter. Aktivitetsarmbånd koster 75kr
Læs mere på museets hjemmeside: www.vikingeborgen-trelleborg.dk eller find dem på Facebook 

Foto: ABW

 

 

 

Del på sociale medier