Rosenkilde Vuggestue og Børnehave har d. 1. december 50 års fødselsdag/jubilæum.

Rosenkilde Vuggestue og Rosenkilde Børnehave åbnede 1. december 1970, som 2 selvstændige selvejende institutioner oprettet af personale på det daværende Andersvænge. Personalet havde brug for at kunne aflevere deres børn, når de skulle på arbejde og søgte derfor Slagelse Kommune om at kunne oprette en vuggestue og en børnehave tæt på deres arbejdsplads. En børnehaveplads kostede på det tidspunkt 285,- kr. om måneden.

I 2006 blev vuggestuen og børnehaven sammenlagt til en institution med 32 vuggestuebørn og 56 børnehavebørn – Rosenkilde Vuggestue og Børnehave. Institutionen er stadig selvejende og børn af personale, der arbejder ved Slagelse Kommunes handicap- og psykiatritilbud, har fortrinsret til 2/3 af pladserne – der ud over optages børn fra lokalområdet.

Desværre betyder Covid-19 at dagen fejres i stilhed og den planlagte reception for forældre og tidligere børn og personale ikke bliver gennemført. Dagen fejres kun for institutionens børn. Der skal serveres kagemand og så kommer musikerne Janne Aagaard og Jan Irhøj og spiller numre fra albummet ”Zebra Ze Ze” på stuerne.

Pressefoto