Lørdag den 14. november 2020 klokken 13-17 holder Slagelse Kunstforening fernisering i Det Røde Tårn på årets sidste udstilling: Maleren Susanne Buus-Pedersen og fragmentkunstneren Don Butler. Der er fri adgang for alle, men af hensyn til den almindelige sundhed bliver der kun serveret vin og vand, ikke noget spiseligt.

Don Butler kalder sig selv ’fragmentkunstner’, og forklarer det sådan:

”For mig er fragmenter ethvert brudstykke / objekt / materiale jeg støder på i skoven, i havstokken, på mark og vej: afstødte metaldele, kasserede redskaber, beslag, byggematerialer, sten, alt muligt byder jeg velkommen. Mine værker består af alle den slags fragmenter, som jeg forener til dannelsen af nye figurer, relieffer og billeder med hver deres eget unikke udtryk. Fragmenterne får nyt liv, når jeg bringer dem sammen.”

Don Butler blev født i England 1941, men har boet og arbejdet i Danmark siden 1963, de sidste 50 år på Østerbro. Han blev uddannet tømrer og bygningssnedker i England i 1961, og arkitekt fra Kunstakademiet i 1974. Lige siden har han arbejdet med bygningsarkitektur, og sideløbende hermed har han vist sin kunst i kunstforeninger, gallerier og kommunale bygninger.

Susanne Buus-Pedersen startede med at tegne med soft pastel og oliekridt, men har de sidste fem år malet med akryl, og efterhånden som hun har gjort sig fortrolig med materialet er hun gået væsentligt op i format, for ”de store armbevægelser giver mere frihed til at lege med forskellige teknikker og male mere ekspressivt”. Og ekspressive er hendes billeder. Hendes inspiration er den vilde og frodige natur man kan møde i hendes barndoms Himmerland, og de landskaber hun senere har mødt i Skotland og Grækenland.

Sideløbende med landskaberne maler hun portrætter i detaljeret og naturalistisk stil. Her kaster hun sig mest ud i at male mennesker hun beundrer og som betyder noget for hende: forfattere, musikere og berømte malere. Portrætterne har en næsten fotografisk lighed med den portrætterede, men som al god portrætkunst rummer de også kunstnerens personlige karakteristik af modellen.

Susanne Buus-Pedersen og Don Butler er begge medlemmer af den meget aktive sammenslutning af kunstnere på Østerbro i København, Kunst2100.

Udstillingen er efter ferniseringen åben hver fredag-lørdag-søndag klokken 13-17, og slutter søndag den 6. december. Der er gratis adgang, og alle er meget velkomne.