Julen står for døren på Slagelse Biblioteker og Borgerservice, og derfor inviteres der til julehygge i december måned for hele familien.

Julen betyder også kreative sysler med børnene, som synes at december er så lang. Så hvis man mangler gode ideer, så inviterer bibliotekerne til kreajul med blandt andet workshops, hvor børnene kan lave deres egen 3D-julepynt eller animationsfilm, hente en julekuvert med klippe-klistre ting, hvor der kan flettes julehjerter og stjerner, laves musetrapper og guirlander og meget mere.

Man kan også tage børn og børnebørn med på biblioteket til juleteater med julenissen Nellie eller prøve kræfter med julemysteriet, hvor julemanden skal have hjælp til at åbne sin store julekuffert. Traditionen tro vil julemanden også synge julen ind i Skælskør, hvor han samtidig deler julegodter ud til alle de artige børn.

Som noget nyt sker der også nogle ting online, som man kan prøve hjemmefra, mens man hygger i sofaen. Det er blandt andet adventsfortællinger og en virtuel skattejagt.

Der vil også kunne opleves julehygge for voksne med en hyggelig samtalesalon om julen, og så er det jo selvfølgelig muligt at låne en masse gode julebøger med alt fra julekrea, julekalendre og fortællinger, julemusik og gode julefilm til de hyggelige decemberdage.

Alt dette kan man læse mere om på slagelsebib.dk samt Facebooksiden ´Slagelse Biblioteker og Borgerservice’. Husk, at der er tilmelding til alle arrangementer.

Alle er meget velkommen til julehygge på bibliotekerne, og alle retningslinjer vedrørende Covid-19 overholdes, så vi kan hygge sammen på en sikker måde.

Rigtig glædelig jul!

Pressefoto