Forlængelsen af restriktionerne på kulturområdet til og med 7. februar har ramt også Vestsjællands Teaterkreds hårdt. Siden udmeldingen har der været travlhed på Teaterkontoret i Herrestræde. I perioden 23. januar til 7. februar skulle teaterforeningen nemlig have afviklet hele seks opførelser. Der er nu fundet løsninger for de fem, og én er desværre aflyst. Alle med billet til de berørte forestillinger har fået besked.

Robin Hood
Weekenden 23. og 24. januar skulle have stået i familiernes tegn på Slagelse Teater med hele to opførelser af den store familieforestilling fra Folketeatret Robin Hood med bl.a. Christopher Læssø i en af hovedrollerne. Disse to forestillinger slås nu sammen til én forestilling, der i stedet opføres fredag 19. marts 2021 kl. 17.00. ”Vi har været utrolig heldige at få en ny dato på plads med Folketeatret. Det er vi meget glade for. Folketeatret er et stort ’maskineri’, hvor rigtig mange menneskers kalendere skal gå op, for at sådan en flytning kan lade sig gøre”, fortæller Flemming Pedersen, formand for Vestsjællands Teaterkreds.

Stig & Vennerne akustisk
Torsdag og fredag ugen efter skulle Stig Rossen og de oprindelige musikere fra Bamses Venner have indtaget scenen på Slagelse Teater. Også disse to koncerter er det lykkedes for teaterforeningen at finde alternative datoer til. ”Vi har været i dialog med Stig Rossens bagland for at finde datoer, hvor vi kunne afvikle koncerterne. Vi har nu fået datoerne på plads, og det bliver mandag 29. og tirsdag 30. marts 2021 kl. 19.30, at Stig & Vennerne akustisk gæster Slagelse”.

Teaterforeningen oplyser, at har man billet til koncerten 28. januar, skal man i stedet komme mandag 29. marts 2021 kl. 19.30. Har man billet til koncerten 29. januar (eller har man tidligere fået besked fra Teaterkontoret om, at billetten er flyttet til denne dato), skal man i stedet komme tirsdag 30. marts 2021 kl. 19.30.

Blinkende lygter
Mht. Blinkende lygter, der skulle have været afviklet fredag 5. februar, har det desværre ikke været muligt at finde en ny dato, og denne forestilling er derfor aflyst. ”Vi har selvfølgelig været i dialog med producenten af forestillingen for at finde en løsning, men det har ikke være muligt. Producenten overvejer måske at tage forestillingen på programmet igen i sæsonen 2022-2023. Så måske den kommer til Slagelse på et senere tidspunkt, men det vides endnu ikke. Alle med billet til forestillingen får selvfølgelig deres penge retur”, fortæller Flemming Pedersen.

Hjerter i Valsetakt
Den sidste forestilling, der foreløbig er berørt af nedlukningen, er operetten Hjerter i Valsetakt med OperetteKompagniet, der skulle have være opført søndag 7. februar. ”Også denne forestilling er det lykkedes os at finde en ny dato til. Det bliver tirsdag 20. april 2021 kl. 19.30”, siger Flemming Pedersen.

Sæson 2021-2022 forventes ’normal’
Mens der på Teaterkontoret arbejdes intenst på at få indeværende sæson gennemført med udgangspunkt i de gældende restriktioner, arbejdes der i kulissen også intenst med den kommende sæson 2021-2022. ”Vi har et rigtig godt program undervejs med pt. 29 forestillinger. Publikum kan godt begynde at glæde sig. Vi håber og tror på, at næste sæson bliver ’normal’ med publikum på alle sæder”, slutter en optimistisk formand.

To Robin Hood-forestillinger slås nu sammen til én forestilling, der i stedet opføres fredag 19. marts. Pressefoto.