På Vemmelev Skole har elevrådet taget initiativ til, at alle hjemsendte elever fra 5-9. klasse modtager en lille ”goodiebag” som skal opmuntre eleverne og vise dem at de er savnet på skolen, mens de er hjemsendte. 

Trivsel blandt eleverne er særlig vigtig i denne tid
Elevrådet på Vemmelev Skole arbejder for, at eleverne skal have medindflydelse på skolens udvikling og har et særligt fokus på alle elevernes trivsel. De to elevrådsforpersoner, Nana Klingenberg og Andreas Rasmussen synes derfor, at det er helt naturligt også at gøre noget for de hjemsendte elever fra 5. – 9- klasse i en tid, hvor det kan være svært at motivere sig, og hvor fysiske fællesskaber er erstattet af online fællesskaber både i skoletiden og fritiden.

”Vi har selv været ramt af, at skulle undervises virtuelt i rigtig lang tid, og selv om vi ved, at det er vigtigt, at vi følger med og gør vores allerbedste er det svært at motivere sig. Lærerne gør alt hvad de kan for at lave en varieret undervisning, men til trods for det, er det ikke det samme som at være i skole,” siger Nana Kligenberg og Andreas Rasmussen.

Skoleleder er både glad men også bekymret
Vemmelev Skoles leder, Emil Krapper roser initiativet fra elevrådet og deler elevrådet bekymringer om elevernes trivsel.

”Det gør mig rigtig glad, at vi har et elevråd, der er kendetegnet ved at ville gøre en forskel for deres kammerater. Det er netop de værdier vi arbejder med på Vemmelev Skole, at vi skal gøre noget for hinanden og sikre, at alle har det godt. Det er en meget svær tid i denne coronasituation og jeg forstår selvfølgelig godt, at regeringen skal træffe nogle beslutninger for at stoppe smittespredningen, men det ændrer ikke på, at jeg er bekymret for vores elevers trivsel både på kort og lang sigt. Som barn skal man i skole. Det er her man både får et fagligt og socialt udbytte,” siger skoleleder Emil Krapper

Jonglering skal gøre dagen sjovere
Fra tirsdag den 23. februar kan 250 elever fra 5.-9- klasse se frem til at modtage en goodiebag med lidt godter, et brev og 3 jongleringsbolde.

”Vi er en idrætsskole, og derfor er det vigtigt, at vi også prioriterer bevægelse selvom det selvfølgelig er sværere i denne tid. Med indkøbet af 3 jongleringsbolde og tips til hvordan man bruger dem, håber vi at inspirere eleverne til at huske de aktive pauser i løbet af dagen,” siger skoleleder, Emil Krapper.

Pressefoto

 

Pressefoto