I uge 8 er der åbent hus på Slagelses mange videregående uddannelser. Men i år bliver det afholdt online på grund af coronarestriktioner, meddeler Slagelse Kommune.

Normalt slår alle de videregående uddannelser i Slagelse dørene op til åbent hus arrangement, hvor kommende studerende kan komme forbi for at se og høre mere om deres drømmeuddannelse. Sådan bliver det ikke i år. Corona-restriktionerne gør det umuligt at holde åbent hus, som man plejer. Derfor bliver det traditionelle åbent hus arrangement i Studiebyen Slagelse i år afholdt online på nettet.

– Det er selvfølgelig ærgerligt at kommende studerende ikke kan opleve det livlige studiemiljø, vi har i Slagelse. Men når vi nu ikke kan invitere unge til Slagelse for at se og opleve de mange tilbud Slagelse har som studieby, så er jeg glad for, at uddannelserne alligevel holder fast i traditionen og afholder arrangementet online, siger borgmester John Dyrby Paulsen (A).

Det er Professionshøjskolen Absalon, Zealand Sjællands Erhvervsakademi og SDU Slagelse, som igen i år er gået sammen med Slagelse Kommune for at sætte fokus på Slagelse som studieby. De tre uddannelsesinstitutioner slår alle de digitale døre op til åbent hus i uge 8, men de gør det på forskellige tidspunkter. SDU Slagelse og Zealand holder deres digitale åbent hus lørdag den 27. februar, mens man kan høre om Professionshøjskolen Absalons uddannelser den 24. og 25. februar.

De unge, som deltager, vil kunne se og høre virtuelle oplæg fra både studerende og undervisere og de kan stille spørgsmål om alt det, som hører studie-livet til. På Zealand er akademichef Vibeke Toft Müller glad for, at man på trods af coronarestriktioner i fællesskab kan invitere de kommende studerende digitalt indenfor.

– Vi har nu i flere år haft fælles “Åbent hus” i regi af studiebyen Slagelse. På Zealand synes vi, at det fokus, der sættes på de videregående uddannelser i Slagelse, er med til at gøre studiebyen til noget særligt. Der er mange videre-gående uddannelser, og Slagelse Kommune bakker op om dette til gavn for uddannelserne, men ikke mindst for byens borgere, siger hun.

Astrid Jensen, som er campusleder på SDU Slagelse, er begejstret for samarbejdet i Studiebyen Slagelse:

– Set med vores øjne skaber det gode samarbejde i Studiebyen Slagelse en utrolig stor værdi. Både for os som uddannelsesinstitution, for kommunen, for virksomhederne og for de unge, som er eller skal i gang med en uddannelse. Ved at lægge vores kræfter i fælles aktiviteter og projekter kan vi sammen – og hver for sig – gøre os synlige og attraktive. Fællesskabet sikrer også, at vi udvikler os i den retning, som nuværende og kommende studerende efterspørger. Det gælder både i forhold til attraktive uddannelser, studiemiljø, studiejob, boliger og andre forhold, som er væsentlige for unge nu og i fremtiden, siger Astrid Jensen.

De studerende, som besøger Professionshøjskolen Absalons online åbent hus, kan se frem til nye lokaler, hvis de søger ind. Når de starter deres uddannelse, kommer de nye studerende nemlig til at studere i det nye byggeri ved stationen i Slagelse, hvor man udover sygeplejerske, pædagog og socialrådgiver, som allerede har adresse i Slagelse, fremover også kan læse til professionsbachelor i sundhed og ernæring.

– Det er vigtigt for Absalon, at vi kan vise kommende studerende alle de tilbud, vi har, og ikke mindst i det helt nye campus i Slagelse. Desværre kan det ikke være fysisk, men heldigvis har vi mulighederne for at mødes online. Det har vi allerede gjort et par gange med stor succes, og derfor ser vi også frem til vores online åbent hus i uge 8, siger Camilla Wang, rektor for Professionshøjskolen Absalon.

SDU Slagelse
Lørdag den 27. februar kl. 10-16
Online på Zoom

Se mere på www.sdu.dk/aabenthus

Her kan du blandt andet høre om:
• Erhvervsøkonomi, HA – Generel erhvervsøkonomi, Slagelse (Bachelor)
• Erhvervsøkonomi, HA – Human Resource Management (Bachelor)
• International virksomhedskommunikation – Engelsk og International marketing, Slagelse
• International virksomhedskommunikation – Engelsk og kommunikation, Slagelse
• Professionsbachelor i engelsk og digital markedskommunikation

Oplæg om studier, vejledning, Q&A-sessions, rundvisning og meget mere

Zealand Sjællands Erhvervsakademi
Lørdag den 27. februar Kl. 11-13
Online på Zoom

Se mere på www.zealand.dk

Her kan du høre om:
• Jordbrugsteknolog
• Jordbrug (PBA)
• Produktionsteknolog
• Multimediedesigner
• Laborant
• Serviceøkonom
• Markedsføringsøkonom
• VVS-Installatør

Professionshøjskolen Absalon

Se mere på www.phabsalon.dk

Onsdag den 24. februar
• 16-17.30 Socialrådgiver (+ e-læring)
• 18.30-20 Pædagog (+ e-læring)

Torsdag den 25. februar
• 16-17.30 Ernæring og Sundhed
• 18.30-20 Sygeplejerske (+ e-læring)

Foto: SDL