Det alkoholfrie netværk i Ringen i Slagelse, der har et sommerhus ved Drøsselbjerg Strand, havde indkaldt til sæsonens anden arbejdsdag og også sidste sommerdag ved stranden lørdag den 19. september. Det var med solskin, der bare strålede velfortjent på de 16 personer, som har lagt deres liv om, der var med. Det oplyser netværket i en pressemeddelelse.

Arbejdsdagen er jo også en del af det fællesskab, som er Ringens hoved hjælpe foranstaltning til mennesker der vil stoppe deres alkoholmisbrug, så denne dag er det en win win situation. 16 friske ædru mennesker og 2 børn startede op klokken 9:00 og der blev gået til den fra start, både ude og inde.

Uden mad og drikke duer heltene ikke, så der blev serveret noget dejligt brød og kaffe ved 10-tiden og midt på eftermiddagen var det tid for en super portion Svensk Pølseret, som jo i virkeligheden ikke er Svensk, det blev der talt lidt om ved madbordet.

Da vi tog hjem klokken 17:00, så shinede sommerhuset, ligesom smilende skinnede på deltagerne, fortæller formand Mogens Lindstrøm.

Selvom der var en del nedlukning i år grundet Coronaen, så var der 6 uger besat af familier i sommerhuset og der var også flere medlemmer som slog sig sammen og nød det gode vejr med 3-4 overnatninger deroppe.

Lidt historie om Ringens sommerhus
I 1989 fik Ringen en strandgrund foræret af 2 forretningsmænd, Siber og Poul Lauritzen, de havde et humanitært og social syn, dem er der mange mennesker som gennem årene har sendt en dejlig tanke, når solen har skinnet i sommerhuset og på det ædru fællesskab.

Grunden har lige fra starten i 1989, været ramme om et socialt fællesskab, der har gjort det lidt nemmere at holde den ædru linje.

Mange har i årenes løb været her om lørdagen i sommerhalvåret og mange har også holdt ferie her, der er og har altid været en dejlig atmosfære på grunden. Unge, ældre, børn alle har nydt dette dejlige sted. I starten var det med campingvogn som ”sommerhus” og som en naturlig udvikling for Ringens strandgrund, så blev der holdt rejsegilde den 15. maj 1999, der var kransen hejst på spærrerne af et husbyggeri.

Byggeriet af huset er foregået med håndkraft, Ringens medlemmer har selv gravet fundaments renden ud med skovl og spade, alt beton er blandet og kørt til i trillebør, stenene er kørt ind på sækkevogn, stenene er lagt med glæde og omsorg, spærrerne er løftet på plads med håndkraft. Der er blevet pudset og malet, lagt tag på.

Huset endte med at blive på 54 m2, med mange sovepladser, flot køkken og badeværelse, overdækket terrasse, det flotteste hus ved Drøsselbjerg Strand synes vi, det er bygget af gode materialer, gode mennesker, med masser af glæde og et solidt fællesskab til at holde det hele sammen.

Efter at huset var færdigt, så blev der startet med selve grunden. Grunden var omkranset af 22 meget store og skyggende træer, alle på nær et, blev fældet og erstattet med en spiræa hæk mod vejen, der er lavet en pergola og espalje med æble og pæretræer, der er plantet et nøddehegn, andre steder er der blomme-, kirsebær- og valnøddetræer. Grunden er meget lys og med en stor græsplæne. Dette lille stykke “Paradis” blev indviet i 2002.

Derfor vigtigt at fællesskabet med arbejdsdagen er der, så hus og grund kan fremstå imødekommende og lys hele sommeren og vinteren.

Pressefoto